Γιατί θα πρέπει να κάνεις youtube marketing για να αναπτύξεις το δίκτυο σου

Όταν ξεκίνησα τέλη του 2015 περίπου να ασχολούμαι με το youtube marketing, μπορώ να πω τώρα βλέποντας πίσω, ότι ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα για την ανάπτυξη της δουλειάς μου.

Σε αυτό το άρθρο θέλω να σου δείξω τις δυνατότητες του youtube. Τι μπορεί να σου προσφέρει και πως θα εκμεταλλευτείς αυτό το πολύ δυναμικό εργαλείο για το μάρκετινγκ σου.

Γιατί youtube marketing

Πριν αρχίσω να σου παρουσιάζω τα επιχειρήματα μου για να δημιουργήσεις ένα κανάλι, θα ήθελα πρώτα να ξεκινήσεις να βλέπεις αυτό το εργαλείο κάπως διαφορετικά.

Το youtube είναι συνεργάτης σου. Ένας πολύ καλός και πολύ στενός μάλιστα συνεργάτης ο οποίον εργάζεται για εσένα χωρίς μισθό. Ναι είναι δωρεάν. Είναι συνεργάτης ο οποίος δουλεύει για εσένα 24 ώρες την ημέρα και 7 ήμερες την εβδομάδα και μάλιστα χωρίς διάλειμμα και διακοπές.

Τώρα και φυσικά όταν ξεκινήσεις θα έχεις πολλές ερωτήσεις και πολλά θα σου φανούν δύσκολα. Σου το λέω από τώρα. Τα πρώτα σου video θα είναι χάλια.

Κάπως πρέπει όμως να ξεκινήσεις. Θα γίνεις καλός μόνο αν κάνεις την αρχή και συνεχίσεις. Χωρίς κόπο και πολλές φορές και ρίσκο δεν κερδίζεις τίποτα σε αυτήν την ζωή.

Αν θέλεις να ανάψεις μία φωτιά θα πρέπει να μαζέψεις ξύλα, αν θέλεις να φας θα πρέπει να μαγειρέψεις και αν θέλεις να κερδίζεις και να ενημερώνεις συνεργάτες μέσω youtube θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα κανάλι και να αναρτάς videos.

Dimis Grop YouTube Channel
Network Marketing tips – Youtube Marketing και MLM

Ακολούθησε το κανάλι μου στο Youtube
Έτσι δεν θα χάσεις ποτέ κάποιο video

Θέλω να δω περισσότερα video

Πως ξεκίνησα το youtube marketing

Στο ξεκίνημα της δικτύωσης τα αποτελέσματα μου ήταν απογοητευτικά. Μίλησα λοιπόν με τον ανάδοχο και με τους υπόλοιπους του χώρου που γνώριζα, για να μου δώσουν τις συμβουλές τους.

Τι μου είπαν? Να επιμένεις, να κάνεις μεγαλύτερη λίστα, η διάρκεια θα σου φέρει την επιτυχία, θέλεις περισσότερη πίστη, μίλα με τους φίλους σου ξανά κτλ.

Θεωρίες και λόγια χωρίς νόημα και ουσία. Όμως δεν το έβαλα κάτω. Παρακολούθησα τους πραγματικά επιτυχημένους. Τι έκαναν αυτοί για την επιτυχία τους? Ποιος ήταν ο τρόπος εργασίας τους?

Παρατήρησα ότι όλοι είχαν τα εργαλεία και την στρατηγική τους. Όμως 2 πράγματα έκαναν όλοι τους. Είχαν:

 • το δικό τους blog
 • το δικό τους κανάλι στο Youtube

Το πρώτο πράγμα λοιπόν ήταν να δημιουργήσω το δικό μου blog. Το trelomania.com. Έτσι μπορώ να επικοινωνώ με τους υπόλοιπους. Να μεταφέρω την φιλοσοφία και τις αντιλήψεις μου. Χωρίς αυτό δεν θα διάβαζες τώρα αυτό το άρθρο.

Στην συνέχεια ήρθε η ώρα του youtube. Δεν είχα ιδέα τι να πω και πώς να ξεκινήσω. Τότε είχα ένα κανάλι στο trelomania.com.

Τώρα έχω ένα κανάλι στο όνομα μου Dimis Grop YouTube Chanel. Εκεί καταχωρώ πλέον τα νέα μου video.

Κάθε αρχή και δύσκολή. Γνώσεις μηδέν. Τα πρώτα σου video σίγουρα δεν θα κερδίσουν βραβείο.

Όταν βλέπω εγώ τα δικά μου δεν κρατιέμαι από τα γέλια. Όμως τα έχω ακόμα. Δεν τα σβήνω. Είναι δικά μου και θα μείνουν στο κανάλι μου. Παρακάτω το πρώτο μου video. Αν και δεν είναι ότι καλύτερο σου το δείχνω για να σε ενθαρρύνω να ξεκινήσεις και εσύ.

Στο νέο μου κανάλι δημιουργώ videos για τα προγράμματα που προτείνω. Δίνω πληροφορίες, παρουσιάζω αποτελέσματα, δείχνω πλεονεκτήματα και ιδιαιτερότητες κτλ.

Βρήκα έναν αυτόματο τρόπο να ενημερώνω νέο κόσμο. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να στείλω χρήστες στο κανάλι μου.

Πλέον όταν μιλάω με νέους συνεργάτες, έχουν πάρει τις πρώτες πληροφορίες από τα video μου και προχωράμε στις συζητήσεις μας στην ουσία. Μιλάμε για την εγγραφή τους και δεν χρειάζεται να κάνω παρουσίαση.

Επίσης μέσα από τα videos δημιουργείτε μία εμπιστοσύνη. Με γνωρίζουν. Δεν είμαι ένας ξένος. Έχουν ακούσει αυτά που λέω και ξέρουν τι σκέφτομαι.

Με αυτόν τον τρόπο βοήθησα και τους συνεργάτες μου. Χρησιμοποιούν τα video για να δώσουν πληροφορίες στα δικά τους άτομα. Πολλαπλά λοιπόν τα οφέλη.

Και φυσικά θα πρέπει να γίνω και εγώ καλύτερος. Το επόμενο βήμα μου είναι να βγω μπροστά στην κάμερα. Αν θέλεις να κάνεις καλό attraction marketing θα πρέπει να γίνεις καλός και στα videos μπροστά στην κάμερα. Το έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα μου. Το καλύτερο προϊόν σου είναι ο εαυτός σου. Οι εταιρείες έρχονται και φεύγουν.

Τώρα αν με ρωτήσεις αν μπορείς να το κάνεις και εσύ θα σου απαντήσω με ένα απόλυτο και κατηγορηματικό ΝΑΙ. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ το έκανα. Ενώ εσύ ακόμα δεν το ξεκίνησες.

Γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθείς με το youtube marketing

Ας δούμε μαζί κάποια δεδομένα. Θα καταλάβεις ότι δεν μπορείς και αλλιώς αν θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα. Τα πλεονεκτήματα του youtube marketing:

 1. Οι άνθρωποι επιθυμούν να βλέπουν περισσότερο video παρά να διαβάζουν
 2. Κερδίζεις εμπιστοσύνη
 3. Είναι δωρεάν
 4. Τα videos μοιράζονται ποιο εύκολα
 5. Δημιουργούνται μία φορά και έχεις μακροχρόνιο όφελος
 6. Ενημερώνεις άμεσα τους ανθρώπους που θέλεις (Targeting)
 7. Οι συνεργάτες έρχονται σε εσένα. Δεν τους ψάχνεις
 8. Έχουν την αίσθηση ότι σε γνωρίζουν εδώ και καιρό
 9. Αυτόματη ενημέρωση νέων συνεργατών
 10. 3,5 δισεκατομμύρια clicks στα videos του youtube την ημέρα
 11. Το youtube είναι η τηλεόραση του μέλλοντος

Και εσύ μπορείς να κάνεις Youtube marketing

Γίνε καλύτερος για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ο στόχος μου ήταν και είναι να κάνω όλο και καλύτερα videos για να επικοινωνώ με περισσότερο κόσμο.

Όταν οι υπόλοιποι:

 • Ενοχλούν τους φίλους και συγγενείς τους
 • Κάνουν κρύες επαφές
 • Ξοδεύουν πολλά χρήματα σε διαφημίσεις
 • Δεν έχουν ιδέα πως μπορούν να γνωρίσουν νέο κόσμο

Εμένα μου στέλνουν συνεχώς νέοι συνεργάτες μηνύματα για να μάθουν περισσότερα.

Youtube marketing λοιπόν. Είναι δύσκολο? Όχι αν εξαιρέσεις την αρχή. Υπάρχουν αρκετές ενημερώσεις για κάθε θέμα στο internet. Μπορείς να τα μάθεις όλα βήμα βήμα.

Επίσης υπάρχουν πολλά λογισμικά που θα σου κάνουν την ζωή ποιο εύκολη. Τα περισσότερα είναι μάλιστα δωρεά ή μπορείς να τα αποκτήσεις με αστεία ποσά σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Υπάρχει όμως και ποιο εύκολος τρόπος. Μπορείς να κάνεις videos με το κινητό σου. Όλοι μας έχουμε ένα smartphone. Η ανάλυση και η ποιότητα είναι αρκετή. Εδώ θα βρεις ένα πολύ χρήσιμο άρθρο για αυτό το θέμα: Video marketing και MLM.

Με το τελευταίο επιχείρημα δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για εσένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα κανάλι και να αρχίσεις να δίνεις όφελος στους χρήστες σου.

Αν έχεις κανάλι στο youtube θα χαιρόμουν να δω το link σου στα σχόλια ποιο κάτω. Γράψε και 2 λόγια για τον στόχο και τον σκοπό του καναλιού για να γνωρίζουμε περισσότερα.

Το δικό μου κανάλι είναι: Dimis Grop YouTube Chanel

Know NO Limits
Dimis Grop