Video marketing και MLM – Πως λειτουργούν αυτά τα 2 μαζί

Video marketing και MLM? Τι σχέση έχουν τα videos με την δικτύωση? Έχουν και μεγάλη μάλιστα. Αλλά πριν σου πω, θα ήθελα να μιλήσω και να καταρρίψω ένα μύθο.

Η δημιουργία videos και η προώθηση πληροφοριών είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Απαιτείτε ακριβώς εξοπλισμός, ένα στούντιο, ένα team και εμπειρία. Το πιστεύεις αυτό? Λάθος λοιπόν. Είναι ποιο εύκολο από όσο νομίζεις.

Πλέον με προγράμματα, όπως για παράδειγμα το camtasia, η παραγωγή των video γίνεται παιχνίδι. Βρες απλά κάποια videos από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα και θα δεις ότι μπορείς να το κάνεις και εσύ.

Ακόμα ποιο εύκολος τρόπος? Το κινητό σου. Ναι καλά βλέπεις. Με όλα σχεδόν τα smartphones μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις και να ανεβάζεις στο internet τα videos σου.

Πάμε όμως τώρα στο θέμα μας.

Γιατί είναι το video marketing πολύ σημαντικό για εσένα στην ανάπτυξη του δικτύου σου? Γιατί θα έπρεπε να μπεις και εσύ σε αυτόν τον χώρο?

Θα σου πω γιατί.

Video marketing οι κυριότεροι λόγοι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις επιτέλους videos στην δουλειά σου.

Στην τελική: Ο επιχειρηματίας που χρησιμοποιεί videos ξέρει μόνο μία κατεύθυνση. Αυτήν προς τα επάνω.

Γιατί όμως ισχύει αυτό? Κατανοητό θα γίνει αν κάνουμε την εξής σκέψη. Ας πούμε λοιπόν ότι ενδιαφέρεσαι για ένα προϊόν η μία υπηρεσία. Πας στην αντίστοιχη online σελίδα για να ενημερωθείς. Εκεί βρίσκεις 2 επιλογές. Ένα pdf manual 30 σελίδων και ένα ενημερωτικό video.

Και τώρα θα πρέπει να είσαι ειλικρινής. Τι θα διάλεγες από τα 2? Εγώ πάντως θα επέλεγα το video.

Γιατί λοιπόν να μην θέλουν το ίδιο από εσένα, οι πελάτες και οι χρήστες σου?

Τα videos ανήκουν πλέον στην καθημερινότητα μας. Αυτό το βλέπεις άλλωστε σε όλα τα social media (facebook, youtube κτλ.) καθώς και σε κάθε επιχειρηματική σελίδα.

Αυτή είναι η τάση. Παράγονται πολύ ποιο εύκολα από άρθρα σε ένα blog ή ενημερωτικά email.

69% των ανθρώπων που ψάχνουν κάτι για να ενημερωθούν προτιμούν ένα video.

Με τα videos μπορούμε να δείξουμε περισσότερα συναισθήματα. Η φωνή του ομιλητή, οι εικόνες και η μουσική, αφήνουν στον επισκέπτη μια ποιο δυναμική εντύπωση.

Αποκτάται μία διαφορετική σχέση με το περιεχόμενο. Ποιο στενή.

Τέλος με τα videos πλέον γίνεσαι εσύ ο ειδικός. Βγαίνεις μπροστά και μιλάς. Είσαι αυτός που ξέρει και ενημερώνεις τους υπόλοιπους.

5 τρόποι για το επιτυχημένο video marketing

Σήμερα είναι πολύ εύκολο, όπως ανάφερα ποιο πάνω, να δημιουργήσεις ένα video. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου. Πολλοί καταξιωμένοι συνεργάτες του χώρου ακολουθούν αυτή την μέθοδο.

Η προετοιμασία:

1- Σκέψου καλά τι θέλεις να πεις. Κάθε video έχει έναν στόχο. Μπορεί να θέλει να δείξεις μία χρήση του προϊόν ή της υπηρεσίας σου. Μπορεί να θέλεις να παρουσιάσεις την εταιρεία ή απλά να μοιραστείς χρήσιμες πληροφορίες. Πριν την δημιουργία ο στόχος θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος.

2- Στην συνέχεια σκέψου μία ιστορία. Τι είναι αυτό που θα πεις και πως? Αυτό που αρέσει τις περισσότερες φορές είναι η εμπειρία σου. Η δικιά σου ιστορία. Τι είναι αυτό που ανακάλυψες? Πως ήταν πριν και πως νιώθεις τώρα?

Ξεκινάς:

3- Αν έχουν καθοριστεί τα παραπάνω, τότε απλά ξεκίνα. Μπες μπροστά στην κάμερα και μίλα. Να είσαι ο εαυτός σου και να μην σε απασχολούν τα εμμμμμ και τα λάθη.

Αυτό σε κάνει ποιο συμπαθητικό. Είναι απλό και αυθόρμητο. Δεν έχει σχέση με κάτι στημένο.

Όχι ότι τα επαγγελματικά videos δεν έχουν επιτυχία. Φυσικά και έχουν. Για την αρχή όμως αρκούν τα απλά.

4- Στην συνέχεια κάνεις ένα κανάλι στο youtube και ανεβάζεις το video. To youtube είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Και το καλύτερο? Οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν.

Από εκεί εύκολα μπορείς να προωθήσεις το video σου στα υπόλοιπα social media όπως το facebook και το twitter.

Ανάρτησε το και στο δικό σου blog ή προώθησε το στην λίστα επαφών σου μέσω email.

5- Κάνε δοκιμές δοκιμές και ξανά δοκιμές. Έτσι όπως θα πρέπει το δόλωμα να αρέσει στα ψάρια και όχι στο ψαρά, έτσι θα πρέπει τα videos να αρέσουν στους επισκέπτες σου και όχι μόνο σε εσένα.

Διερεύνησε με ποια videos έχεις την περισσότερη επιτυχία. Ποια αρέσουν περισσότερο. Κάνε τις αναλύσεις σου για να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος.

Τελικό συμπέρασμα

Φυσικά και είναι δικός σου λογαριασμός το πώς θα τρέξεις την επιχείρηση σου. Θα δυσκολευτείς πολύ όμως αν δεν το κάνεις ως επιχειρηματίας. Ως προοδευτικός επιχειρηματίας.

Δεν μπορείς στο σύγχρονο MLM, να χρησιμοποιείς μεθόδους του 20ου αιώνα. Αυτό δεν θα λειτουργήσει.

Αυτά δεν τα λέω για να σε αποθαρρύνω. Αντιθέτως. Θέλω να πετύχεις. Θα πρέπει να συνεχίσεις να παίρνεις τηλέφωνο, να γράφεις emails και να κάνεις post.

Αλλά παράλληλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και το video marketing. Όχι επειδή τα videos δημιουργούνται εύκολα και γρήγορα, αλλά γιατί τα περιμένουν οι χρήστες από εσένα. Αν δεν τα προσφέρεις θα χάσεις πολλούς υποψήφιους τους οποίους ούτε καν δεν είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις.

 

Know NO Limits
Dimis Grop