Το σωστό κάλεσμα υποψηφίων – Η πρώτη ενημέρωση

Το σωστό κάλεσμα υποψηφίων. Η πρώτη ενημέρωση. Η πρώτη επαφή με το προϊόν, την υπηρεσία ή την προσφορά μας. Άλλη μία από τις βασικές δεξιότητες στο Network Marketing την οποία μπορείς και πρέπει να μάθεις.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να γίνουν επιτυχημένοι ή να είναι γνωστοί για να πείσουν κάποιον να δει την επιχειρηματική ευκαιρία τους. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι υιοθετούν μία συμπεριφορά κυνηγού. Δεν προσπαθούν να κάνουν σωστές επικοινωνίες και δεν νοιάζονται για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι νέοι πελάτες. Κάποιοι θα πούνε Ναι και κάποιοι ΟΧΙ. Δεν πειράζει πάμε στον επόμενο. Όμως επειδή ακριβώς είναι κυνηγοί, όλοι γύρω τους αισθάνονται κυνηγημένοι και αρχίζουν να απομακρύνονται.

Σίγουρα θα έχεις συναντήσει και εσύ τέτοιες συμπεριφορές. Εμένα συχνά μου στέλνουν το link εγγραφής και δέχομαι απευθείας επανωτά μηνύματα.

Οι επαγγελματίες δεν είναι κυνηγοί. Οι επαγγελματίες χτίζουν σχέσεις και φιλίες. Έχουν μάθει πώς να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των άλλων και περνούν με έξυπνο τρόπο τις πληροφορίες, τις αντιλήψεις και τις θέσεις τους.

Ο πρωταρχικός στόχος τους δεν είναι η άμεση εγγραφή του νέου συνεργάτη. Ο στόχος είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση. Έτσι ο άλλος θα καταλάβει καλύτερα τι του προσφέρεις και στην συνέχεια θα μπορεί να αποφασίσει μόνος του αν κάνει για αυτόν ή όχι.

Οι επαγγελματίες ενεργούν ως σύμβουλοι για τα προβλήματα των άλλων και προσφέρουν πιθανές λύσεις. Έτσι αντιλαμβάνονται το σωστό κάλεσμα υποψηφίων.

Επίσης οι επαγγελματίες ποτέ δεν προσφέρουν άμεσα το προϊόν τους. Αυτό που κάνουν είναι:

  • Καλούν ανθρώπους να συμμετέχουν σε συναντήσεις. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι οι ομαδικές διοργανώσεις είναι πολύ αποτελεσματικές. Θα αναπτυχθεί εκεί η απαραίτητη εμπιστοσύνη.
  • Καλούν ανθρώπους να δουν ένα βοηθητικό εργαλείο της εταιρίας τους. CD, DVD, κατάλογοι, σελίδες στο internet, online παρουσιάσεις ακόμα και να δοκιμάσουν το ίδιο το προϊόν.

Ποιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι συναντήσεις. Και γιατί? Γιατί υπάρχει προσωπική επαφή και αυτό προωθεί την εμπιστοσύνη. Το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τους άλλους να συμμετέχουν σε αυτές. Ιδικά όταν έχεις ξεκινήσει πρόσφατα. Θα προσκαλείς 10 άτομα και να εμφανίζονται 2 ή 3.

Η καλύτερη επιλογή επομένως από τις 2 είναι το βοηθητικό εργαλείο MLM. Στόχος μας είναι η εκπαίδευση και η κατανόηση. Ένα video είναι κατάλληλο για να ενημερώσει και να ενθουσιάσει τους ανθρώπους.

Δεν θα τους απασχολήσει πολύ ώρα από την καθημερινότητα τους.

Και στην επιχείρηση σου σίγουρα θα χρησιμοποιούν διαφορετικά βοηθητικά εργαλεία και θα προωθούν events. Μάθε τι λειτουργεί στην εταιρεία σου και οργάνωσε την δικιά σου στρατηγική. Εκπαιδεύστε την ομάδα σου να κάνει το ίδιο.

Και τώρα κάτι απλό αλλά παράλληλα και πολύ σημαντικό. Οικονομική ανεξαρτησία στο Network Marketing σημαίνει:

Η δυνατότητα, να οργανώσεις μία μεγάλη ομάδα και για μεγάλο χρονικό διάστημα να κάνουν συγκεκριμένα και απλά πράγματα.

Το παραπάνω αποτελεί την βάση για τον γρήγορο και εύκολο πολλαπλασιασμό στο Network Marketing.

Το σωστό κάλεσμα υποψηφίων – τα συναισθήματα

Ποια είναι όμως τα συναισθήματα που θα πρέπει να έχεις κατά την διαδικασία? Και ποια η σωστή συμπεριφορά?

Τα συναισθήματα σου θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε κυνηγοί. Είμαστε σύμβουλοι και προτείνουμε λύσεις.

Να είσαι ο εαυτός σου. Πολλοί προσπαθούν να προσποιηθούν και να γίνουν διαφορετικοί όταν κάνουν το σωστό κάλεσμα υποψηφίων.

Πρόσθεσε πάθος στο κάλεσμα. Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός. Τα θετικά σου συναισθήματα θα σου επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Δείξε αυτοπεποίθηση. Να είσαι τολμηρός, σίγουρος και δυναμικός. Να είσαι ο εαυτός σου αλλά ο δυναμικός εαυτός σου.

Τα 5 βασικά σημεία στην πρώτη ενημέρωση

Υπάρχουν 5 βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει να έχει το σωστό κάλεσμα υποψηφίων.

  • Να είσαι βιαστικός. Είναι ένας ψυχολογικό παράγοντας. Υπάρχει λιγότερη αντίδραση, λιγότερες ερωτήσεις και λιγότερο χάσιμο χρόνου.
  • Κάνε ένα κομπλιμέντο. Ένα όμως αυθεντικό κομπλιμέντο. Κάνει τον υποψήφιο ποιο δεκτικό σε αυτά που έχεις να του πεις.
  • Κάνε το κάλεσμα. Μην γυροφέρνεις την συζήτηση. Μην μασάς τα λόγια σου.
  • Αν εσύ τότε εγώ. Η φράση που δηλώνει ότι έχεις να δώσεις κάτι σημαντικό. Για παράδειγμα: Αν σου στείλω ένα email με ένα video θα έχεις χρόνο να το δεις?
  • Επιβεβαίωση επόμενου ραντεβού. Δεν τελειώνεις ποτέ την συζήτηση χωρίς να έχεις συμφωνήσει το επόμενο ραντεβού. Για παράδειγμα: Πότε να καλέσω ξανά?

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα συζήτησης:

Γεια σου. Δεν έχω πολύ χρόνο όμως είναι πολύ σημαντικό να σου μιλήσω.
Άκου, είσαι από τους ποιο ενημερωμένους ανθρώπους που γνωρίζω στα οικονομικά θέματα και αυτό το θαυμάζω σε εσένα.
Όταν μου ανέφερες ότι σκέφτεσαι να κάνεις και κάτι άλλο επαγγελματικά το έλεγες σοβαρά ή ήταν κάτι της στιγμής?
Πολύ καλά. Βρήκα κάτι το οποίο θα μπορούσε να σε ενδιαφέρει. Έχω ένα video το οποίο το περιγράφει καλύτερα από εμένα.
Αν σου στείλω σήμερα ένα email με το video θα είχες χρόνο να το δεις?
Πότε πιστεύεις ότι θα το είχες δει σίγουρα?
ΟΚ Τρίτη. Αν σε καλούσα λοιπόν Τετάρτη απόγευμα τότε θα το είχες δει σίγουρα?
Έγινε σε χαιρετώ. Χάρηκα που σε άκουσα και τα λέμε ξανά την Τετάρτη.

Μην μένεις στα λόγια του παραδείγματος. Σημασία έχει η ουσία. Η μέθοδος. Κα μην ξεχνάς.

Γίνεσαι καλύτερος μόνο με την πράξη και την επανάληψη.

 

Know NO Limits
Dimis Grop