Αυτά είναι τα sos που πρέπει να ξέρεις για το Network Marketing

Τα 6 SOS στο Network Marketing. Το internet είναι γεμάτο από ανακοινώσεις και άρθρα για το MLM. Όλα είναι σημαντικά και αξίζουν τον κόπο να τα διαβάσεις και να ενημερωθείς. Σε ποια όμως θα πρέπει να επικεντρωθείς?

Που θα πρέπει να δώσεις την μεγαλύτερη προσοχή και ποια είναι απολύτως αναγκαία? Εγώ κατέληξα 6 σημεία.

Η επιλογή της σωστής επιχείρησης

Πολύ σημαντικό σημείο στα SOS στο Network Marketing. Μπορεί στην αρχή να ξεκινήσεις με την πρώτη επιχείρηση που σου εμφανίστηκε ή που σου κίνησε την προσοχή αλλά στην συνέχεια, αποκτώντας εμπειρία, θα πρέπει να θέσεις κριτήρια επιλογής.

Δυστυχώς το βλέπω πολύ συχνά. Πολλοί επιμένουν στην αρχική επιλογή τους. Λάθος? Όχι φυσικά, αν ήταν τυχεροί και διάλεξαν την σωστή επιχείρηση για τον εαυτό τους. Αν όμως στην συνέχεια, αποκτηθεί ένας βαθμός εμπειρίας και αποδειχτεί κάτι διαφορετικό θα πρέπει να παρθεί η απόφαση. Ποια απόφαση? Η επιλογή μίας εταιρείας που πληροί τα κριτήρια που έχεις θέσει για τον εαυτό σου, με σκοπό την μακροχρόνια παραμονή και ανάπτυξη.

Εδώ μπορείς να δεις ποια κριτήρια θεωρώ εγώ σημαντικά για την επιλογή μίας επαγγελματικής ευκαιρίας: Με ποια κριτήρια επιλέγουμε εταιρεία MLM.

Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στις παραγωγικές εργασίες

Όλοι το κάνουμε. Αφιερώνουμε χρόνο στα email μας, διαβάζουμε τις αναρτήσεις μας στο facebook και twitter, βλέπουμε ενδιαφέρον videos κτλ. Ο χρονοκλέφτης των 6 SOS στο Network Marketing.

Προγραμμάτισε συγκεκριμένη στιγμή για αυτές τις ενέργειες μέσα στην ημέρα και αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στις εργασίες που θα προωθήσουν πραγματικά την ανάπτυξη της επιχείρησης σου. Κάνε κάθε ημέρα ένα πλάνο ενεργειών. Τι είναι αυτό που θέλεις να καταφέρεις κάθε φορά. Ξεκίνα με αυτές τις εργασίες και μην ασχολείσαι με τίποτα άλλο αν δεν έχεις ολοκληρώσει το πλάνο σου.

Γράψε πολύτιμα άρθρα, δημιούργησε videos που προσφέρουν όφελος στους αναγνώστες σου, επικοινώνησε με κόσμο, κάνε παρουσιάσεις κτλ. Μπορεί κάποιες φορές να μην έχεις την όρεξη. Το καταλαβαίνω. Αυτές οι εργασίες θα σε πάνε όμως μπροστά. Θα πρέπει να σου γίνουν συνήθεια και να τις εκτελείς μηχανικά.

SOS στο Network Marketing – Χρησιμοποίησε το internet

SOS στο Network Marketing. Πλέον ο τρόπος εργασίας έχει αλλάξει. Πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει ανάπτυξη μόνο offline. Η περισσότερη δουλειά γίνεται μέσο internet. Ποια είναι όμως τα απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να έχει οπωσδήποτε ένας σύγχρονος συνεργάτης του MLM?

  • Το δικό μας blog. Ίσως το κυριότερο από όλα τα εργαλεία. Οι περισσότεροι αρκούνται στις έτοιμες σελίδες που τους προσφέρει η επιχείρηση τους. Μεγάλο λάθος. Μετέδωσε τις απόψεις και την φιλοσοφία σου. Δώσε χρήσιμες συμβουλές και υλικό εκπαίδευσης στους αναγνώστες σου. Απέκτησε οπαδούς. Διαφοροποιήσου από τους υπόλοιπους.
  • Landing page και autoresponder. Ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσεις σταθερή και τακτική επαφή με συνεργάτες και επισκέπτες.
  • Παρουσίαση στα social media. Πλέον σήμερα η παρουσίαση μας στο facebook, twitter κτλ. έχει καθιερωθεί. Βρες έναν έξυπνο τρόπο να παρουσιάζεσαι, να γνωρίζεις και να επικοινωνείς με νέο κόσμο. Δεν είναι δύσκολο. Απλά κάνε ότι κάνουν και οι άλλοι. Κάνε ότι κάνουν οι επιτυχημένοι. Γράψε παρόμοια άρθρα και ανακοινώσεις και βάλε το δικό σου στίγμα σε αυτά.

Προώθησε τον εαυτό σου και όχι την εταιρεία

6 SOS στο Network Marketing και αυτό είναι το ποιο συχνό λάθος. Είναι καθοριστικό σημείο για την μακροχρόνια ανάπτυξη σου. Να ξέρεις ότι οι άνθρωποι ακολουθούν συνήθως άλλους ανθρώπους. Η επιλογή της εταιρείας έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Κυρίως στην αρχή.

Σε εμένα τουλάχιστον έτσι ήταν. Με έκανε εντύπωση ο παρουσιαστής. Κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και ξεκίνησα στην εταιρεία που παρουσίαζε. Δεν μπήκα στην διαδικασία να συγκρίνω εταιρείες για να διαλέξω την καλύτερη. Τα κριτήρια επιλογής μου τα απέκτησα στην πορεία. Το ποιο σημαντικό προϊόν που θα πρέπει να προωθήσεις είναι ο εαυτός σου.

Εκπαίδευσε και βοήθησε όσους περισσότερους μπορείς

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία στο Network Marketing είναι η επικοινωνία με ανθρώπους. Να ξέρεις ότι οι συνεργάτες σου επικοινωνούν με άλλους συναδέλφους και είναι γραμμένοι σε διάφορες λίστες. Αν κάνεις μία μεγαλύτερη προσπάθεια θα μπορέσεις να τους κερδίσεις. Μακροχρόνια θα βγεις κερδισμένος.

Κάνε συχνές εκπαιδεύσεις, μετέδωσε την γνώση σου μέσω webinar και videos και θα αποκτήσεις την εμπιστοσύνη των συνεργατών σου. Ακολούθησε τον κανόνα:

Πρώτα δίνεις και μετά λαμβάνεις

Δες το ως επιχείρηση και όχι ως hobby

Τι σημαίνει τώρα αυτό? Οι περισσότεροι που ξεκινούν στο Network Marketing δεν είχαν πότε την δική τους επιχείρηση και δεν γνωρίσουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι σημαντικό να έχουμε την σωστή αντίληψη και να εκτελούνται οι σωστές ενέργειες.

Το καλό στο Network Marketing είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να γίνει παράλληλα με οτιδήποτε κάνετε αυτή την στιγμή. Όμως θα πρέπει να γίνει επικέντρωση στις πραγματικά παραγωγικές και σωστές εργασίες. Αυτές που θα αναπτύξουν την επιχείρηση και θα την πάνε μπροστά.

Νοοτροπίες όπως θα το δοκιμάσω για 6 μήνες για να δω πως θα πάει, οδηγούν εξαρχής στην αποτυχία.

Όχι. Έχω την δική μου επιχείρηση. Έχω επενδύσει χρήματα και θα την οδηγήσω στην επιτυχία. Σίγουρα στο Network Marketing μπορείς να ξεκινήσεις την επιχείρηση σου με πολύ λίγα χρήματα. Αυτό πολλές φορές οδηγεί και σε λάθος αντίληψη. Πως θα έβλεπες την επιχείρηση σου αν θα είχες επενδύσει ένα εκατομμύριο ευρώ? Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω με αυτό. Μην το βλέπεις ως hobby. Έχεις την δικιά σου επιχείρηση και είσαι επαγγελματίας.

 

Know NO Limits
Dimis Grop

Ένα σχόλιο

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος.