Τι είναι το RevShare ή Revenue sharing? Είναι απάτη?

Τι είναι το RevShare ή Revenue sharing? Στα ελληνικά μεταφράζεται ως μερίδιο εσόδων. Είναι προγράμματα τα οποία προσφέρουν ένα εισόδημα, βασισμένο σε μερίδιο εσόδων και προωθούν κατά κύριο λόγο πακέτα online διαφημίσεων. Το κάθε πρόγραμμα δίνει και μία διαφορετική ονομασία σε αυτά τα πακέτα (Revshare, Adpacks, Investpacks, Credit packs κτλ.).

RevShare ή Revenue sharing – πως λειτουργεί

Όπως αναφέρει και το όνομα, στο RevShare = Μερίδιο εσόδων, λαμβάνουν οι χρήστες ποσοστά στα έσοδα της επιχείρησης. Ένα μέρος των εσόδων λοιπόν μοιράζεται σε όλα τα ενεργά πακέτα διαφημίσεων (active shares). Όσα περισσότερα ενεργά πακέτα διαφημίσεων έχει κάποιος στην κατοχή του, τόσα περισσότερα κέρδη θα λάβει.

Σου δύνεται επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις διάφορους τρόπους διαφήμισης σε αυτά τα προγράμματα. Έτσι μπορείς, μέσω διαφημιστικών κειμένων (ad text ) και banner να προωθήσεις και άλλα κερδοφόρα προϊόντα. Συνήθως με κάθε αγορά πακέτων διαφημίσεων, προσφέρονται και δωρεάν πόντοι διαφήμισης.

Ανάλογα με την επιχείρηση θα πρέπει κάθε ημέρα να βλέπεις έναν συγκεκριμένο αριθμό διαφημίσεων (συνήθως 10) για να έχεις συμμετοχή στα κέρδη. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου έχεις συμμετοχή και χωρίς να απαιτείται να βλέπεις διαφημίσεις.

RevShare η αρχή

Από το τέλος του 2013 έως σήμερα έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι RevShare επιχειρήσεις. Είναι πλέον τόσο πολλές που αναρωτιέται κανείς τι έχει συμβεί. Όλοι θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από τον πολύ κερδοφόρο χώρο των online διαφημίσεων.

Τα RevShare προγράμματα εμφανίστηκαν λοιπόν πολύ πρόσφατα στην αγορά. Το ερώτημα είναι αν θα αντέξουν για πολύ. Αν δηλαδή μπορεί κανείς να βγάλει μακροχρόνια ένα πολύ καλό και σταθερό εισόδημα. Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς με σιγουριά.  Παρόλο αυτά έχουν αποφασίσει χιλιάδες χρήστες να πάρουν αυτό το ρίσκο και να το δοκιμάσουν.

RevShare η ιδέα – Αυτό που μετράει είναι το Traffic

Αν συζητήσετε με κάποιον ιδικό από τον κλάδο των διαφημίσεων, τότε θα σας το επιβεβαιώσει. Αυτό που μετράει τελικά είναι το traffic (η επισκεψιμότητα).

Λειτουργεί όπως και στις διαφημίσεις της τηλεόρασης. Όσους περισσότερους επισκέπτες έχει μία εκπομπή, τόσο περισσότερες εταιρίες θέλουν να διαφημίσουν σε αυτήν τις υπηρεσίες και τα αγαθά τους.

Στο internet υπάρχουν τώρα πολλοί τρόποι να αυξήσει κανείς την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας πχ. να γράψει κανείς πολύτιμα άρθρα, να προσφέρει υπηρεσίες, να παράγει ποιοτικά videos κτλ. Όλα αποσκοπούν σε περισσότερους επισκέπτες ώστε να αυξηθεί η αξία της ιστοσελίδας. Ότι πρέπει  για την τοποθέτηση διαφημίσεων.

Μία σελίδα η οποία αποτελείται μόνο από διαφημίσεις δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρων. Κάνω λάθος? Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που αποφάσισες να δεις στοχευμένα μόνο διαφημίσεις? Εγώ πάντως ποτέ δεν το έκανα.

Για αυτό οι εταιρείες RevShare αποφάσισαν να κάνουν ένα κόλπο. Είχαν μία ιδέα. Μία πραγματικά καινοτόμα και παράλληλα πολύ απλή ιδέα. Αποφάσισαν να πληρώνουν τους χρήστες για να δουν διαφημίσεις. Δίνουν μάλιστα πολύ καλά χρήματα. Τις περισσότερες φορές και πάνω από 1%. Αν πληρώνεσαι για να δεις διαφημίσεις τότε το κάνεις με ευχαρίστηση. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Μιλάμε για χιλιάδες χρήστες. Και έτσι οι σελίδες και τα προγράμματα RevShare αποκτούν την απαιτούμενη επισκεψιμότητα και τον αριθμό μελών για μία κερδοφόρα πορεία.

Μία επίσης πολύ δυνατή ιδέα είναι η καθημερινή πληρωμή. Σε πολλές περιπτώσεις και περισσότερες φορές σε μία ημέρα. Κάθε ημέρα θα πρέπει οι χρήστες να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να βλέπουν διαφημίσεις, να αγοράζουν από τα κέρδη τους νέα ad packs και να διαχωρίζονται τον λογαριασμό τους. Όλα αυτά προκαλούν traffic.

RevShare ποιοτική διαφήμιση

Τώρα πολλοί είναι αυτοί που μιλούν και απαξιώνουν την ποιότητα των διαφημίσεων στα RevShare. Εννοείται ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις διαφημίσεις αλλά όλοι τις βλέπουν για να κερδίσουν χρήματα. Αυτό είναι αλήθεια. Όμως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις αυτό δεν ισχύει? Σε ενδιέφερε ποτέ ή επισκέφτηκες ποτέ ένα blog για την διαφήμιση του? Είδες ποτέ κάποια εκπομπή επειδή ενδιάμεσα παίζει ποιοτική διαφήμιση? Σε ενδιέφερε ποτέ σε κάποιο παιχνίδι ποδοσφαίρου ποιες διαφημίσεις θα είναι αναρτημένες στο γήπεδο?

Πάντα η διαφήμιση έπαιζε τον δεύτερο ρόλο. Αλλά λειτουργεί.  Την αντιλαμβανόμαστε ασυνείδητα. Αναπτύσσουμε εμπιστοσύνη σε αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία έχουμε δει πολλές φορές. Η διαφήμιση χτίζει εμπιστοσύνη και δημιουργεί μάρκες. Για αυτό οι επιχειρήσεις είναι διατιθέμενες να πληρώσουν αρκετά χρήματα. Οι εταιρείες RevShare μοιράζουν αυτά τα χρήματα με δύο χέρια στα μέλη τους. Έτσι τα μέλη πληθαίνουν και επισκέπτονται την ιστοσελίδα.

Αυτό είναι όλο και τίποτα παραπάνω. Οι αριθμοί των οπαδών RevShare επιβεβαιώνουν ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί.

Revenue sharing όλες δεν θα επιζήσουν

Παρόλο αυτά οι εταιρείες RevShare δεν λειτουργούν εγγυημένα σταθερά. Μπορούν μόνο να επιβιώσουν αν έχουν συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις που προωθούν τις διαφημίσεις τους. Για να το πετύχουν αυτό από την άλλη χρειάζονται πολλούς χρήστες για να επισκέπτονται την ιστοσελίδα τους.

Εξαρτάτε και από το ύψος της απόδοσης. Όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερα AdPacks θα αγοραστούν. Η μεγάλη απόδοση όμως μπορεί να δοθεί μόνο αν υπάρχει το κατάλληλο traffic. Για αυτό τα νέα RevShare πληρώνουν συνήθως και περισσότερα από το 1% – 2% στα μέλη τους. Έτσι αποκτούν γρήγορα τον κόσμο που χρειάζονται. Στην αρχή πληρώνουν τις αποδόσεις αποκλειστικά από τις αγορές των νέων πακέτων. Όταν όμως κάποια στιγμή σταματήσει η εισροή νέων μελών τότε θα πρέπει η απόδοση να πληρωθεί από τα εισοδήματα των διαφημίσεων. Σε αντίθετη περίπτωση η απόδοση θα πέσει. Δεν γίνεται και αλλιώς.

Όσο περισσότερο πέφτει η απόδοση τόσο ο κόσμος θα δυσαρεστείτε και θα εγκαταλείπει το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει συνήθως το τέλος, την στάση πληρωμών και την απώλεια των χρημάτων των υπόλοιπων μελών.

Πως επιλέγουμε το κατάλληλο RevShare

Αν θέλεις και έχεις αποφασίσει να δοκιμάσεις και εσύ την τύχη σου με ένα πρόγραμμα RevShare τότε θα πρότεινα να προσέξεις τα παρακάτω στοιχεία:

  • Δεν θα πρέπει να δίνονται υπερβολικά μεγάλες αποδόσεις στα πακέτα διαφημίσεων. Ότι είναι πάνω από 2% την ημέρα είναι στα μάτια μου ύποπτο. Και μιλάω από πείρα.
  • Ο χρόνος ζωής των RevShare είναι ακόμα μία πολύ καλή ένδειξη. Όποιο έχει επιβιώσει πάνω από ένα χρόνο σημαίνει ότι έχει βρει τον τρόπο να κρατάει τις αποδόσεις και να πληρώνει σταθερά τα μέλη της.
  • Έχει σημασία να υπάρχουν εγκαταστάσεις, συνεργάτες και φυσικά ένας CEO. Να τους γνωρίζουμε. Να κάνουν συχνά εμφανίσεις και δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει οργάνωση και όχι μόνο ένα πρόγραμμα και μία ιστοσελίδα.
  • Η εμπειρία των υπάρχων μελών είναι επίσης σημαντική. Ρωτήστε ανθρώπους που είναι καιρό στο πρόγραμμα να σας πουν τις εντυπώσεις τους.

Εσύ έχεις εμπειρία από τα προγράμματα Revshare? Θετική ή αρνητική? Με ποιες εταιρείες?

 

Know NO Limits
Dimis Grop

Ένα σχόλιο

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος.