Πως κάνουμε σωστή παρουσίαση στο MLM

Η παρουσίαση στο MLM. Όπως ανέφερα στο άρθρο μου το σωστό κάλεσμα υποψηφίων, κάνουμε την πρώτη ενημέρωση του υποψήφιου συνεργάτη με ένα video (η μία ενημερωτική σελίδα) ή τον προτείνουμε να συμμετέχει σε μία συνάντηση.

Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος? Πως θα κάνω μία καλή παρουσίαση ώστε να πείσω τους επισκέπτες μου για την προσφορά μου?

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα. Να είναι οποιαδήποτε στιγμή έτυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση. Να ξέρουν τα πάντα για την εταιρία, για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, για το πλάνο αμοιβών κτλ.

Η παρουσίαση στο MLM θα πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά. Εσύ δεν είσαι στο επίκεντρο. Δεν είσαι ειδικός σε κάποιο θέμα.

Επικεντρώνεσαι στην εκπαίδευση και την ενημέρωση. Θα πρέπει να λειτουργείς ως σύμβουλος. Απλά τους συνδέεις με τους κατάλληλους ανθρώπους, τους προωθείς υλικό και τους ενημερώνεις. Οι άλλοι και τα βοηθητικά μέσα θα πρέπει να κάνουν την δουλειά για εσένα.

Οι νέοι θα πρέπει να μάθουν την δουλειά σωστά από την αρχή. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι αργότερα. Από εσένα θα μάθουν τον σωστό τρόπο. Τον ποιο εύκολο και σίγουρο τρόπο.

Αυτό που έχει σημασία στο Network Marketing δεν είναι αυτό που λειτουργεί αλλά αυτό που μπορεί να πολλαπλασιαστεί

Εσύ θα πρέπει να φέρεις πάθος, ενθουσιασμό και πίστη. Μετέδωσε τα και στους υπόλοιπους. Αυτή είναι η δουλειά σου.

Παρουσίαση στο MLM – η δικιά μας ιστορία

Κάποια στιγμή όμως, αν θέλεις να περάσεις στο επόμενο επίπεδο στο Network Marketing, θα πρέπει να μιλήσεις μπροστά σε ομάδες ανθρώπων. Δυστυχώς αυτό δεν θα μπορείς να το αποφύγεις. Αφήνεις πίσω τους υπόλοιπους.

Υπάρχουν άνθρωποι που σε ακούν και σε ακολουθούν. Όχι μόνο οι συγκεντρώσεις αλλά και τα webinar είναι σημαντικά.

Η δικιά σου ιστορία θα παίξει εδώ σημαντικό ρόλο. Οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται για το πόσα γνωρίζεις για το προϊόν και την εταιρία. Ενδιαφέρονται ποιο πολύ για την δικιά σου ιστορία στο MLM.

Μάθε να λες την ιστορία σου με πάθος και ενθουσιασμό. Οι ακροατές δεν πρέπει να βαριούνται και θα πρέπει να θέλουν περισσότερα. Αν μπορούμε εμείς και τα καταφέραμε τότε θα μπορούν και οι ίδιοι τους. Θέλουν να δουν κάποιον που τα κατάφερε.

Σε τι θα πρέπει να αναφερθείς:

  • Το παρελθόν σου
  • Αυτά που δεν σου άρεσαν στο παρελθόν σου
  • Πως σε βοήθησε το Network Marketing
  • Τα αποτελέσματα ή το πώς νιώθεις για το μέλλον σου

Πως θα παρουσιάσεις την εταιρία σου

Πολύ απλά. Δες τι κάνουν οι καλύτεροι στον χώρο σου και αντέγράψτε τους. Παρακολούθησε πως κάνουν παρουσίαση και προσπάθησε να κάνεις το ίδιο.

Θα σου φανεί δύσκολο αλλά θα πρέπει να γίνει. Κατέγραψε τους σε video ή ηχογράφησε τους. Κάνε εξάσκηση, περισσότερο πράξη και πολλές επαναλήψεις. Έτσι θα αποκτήσεις την ααιτούμενη αυτοπεποίθηση.

Ανακεφαλαίωση:

  • Δεν είσαι ποτέ στο επίκεντρο. Τα βοηθητικά εργαλεία και οι άλλοι θα κάνουν την δουλειά για εσένα
  • Μάθε να λες την ιστορία σου πάθος. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να θέλουν περισσότερα
  • Προετοιμάσου κατάλληλα

 

Know NO Limits
Dimis Grop