Network Marketing ψέματα μύθοι και αλήθειες

Τα ψέματα για το Network Marketing διαδίδονται εύκολα και γρήγορα. Η αλήθεια είναι πως κανένας άλλος κλάδος δεν καταπολεμάτε και δεν γελοιοποιείτε όπως αυτός του MLM.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν τι είναι το Network Marketing. Θεωρούν ότι είναι όλα πυραμίδες. Έχουν ακούσει αυτήν την έκφραση και τα έχουν ρίξει όλα σε ένα τσουβάλι.

Θεωρούν ότι αυτοί που συμμετέχουν στον χώρο είναι αλλιώτικοι και διαφορετικοί. Το Network Marketing δεν έχει σχέση με πραγματική δουλειά. Αυτά είναι τα πιστεύω τους.

Τώρα η αλήθεια είναι ότι τα ίδια πίστευα και εγώ πριν λίγα χρόνια. Αυτά μου έλεγαν και αυτά πίστευα. Χωρίς καν να μπω στον κόπο και να δω τι πραγματικά ισχύει.

Τα λάθη του παρελθόντος. Να πιστεύεις και να υιοθετείς απόψεις χωρίς καν να προσπαθήσεις να αποκτήσεις τις δικές σου.

Όταν όμως έμαθα και κατάλαβα ποιες είναι οι δυνατότητες και που μπορείς να φτάσεις με το Network Marketing, κατάλαβα πως βρήκα τελικά αυτό που έψαχνα για να αποκτήσω κάτι καλύτερο.

Στο σημερινό άρθρο θέλω να αναφερθώ σε κάποια από τα ψέματα και τους μύθους του MLM.

Network Marketing ψέματα και μύθοι

1 Ψέμα – Το Network Marketing είναι πυραμίδα

Το Network Marketing και η πυραμίδες δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το ένα είναι ένας κανονικός επιχειρηματικός κλάδος, ενώ το άλλο είναι παράνομο.

Άσχετο με αυτό. Η δομή και η ανάπτυξη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την νομιμότητα. Ναι, το MLM έχει σχήμα ανάπτυξης πυραμίδας. Αλλά αυτήν την δομή την παρουσιάζουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στον κόσμο.

Το Network Marketing είναι πυραμίδα

Ένας υπάλληλος έχεις από πάνω του τον προϊστάμενο. Ο προϊστάμενος τον Διευθυντή και ο Διευθυντής τα μέλη της Διοίκησης κτλ.

Σε μια κλασική επιχείρηση ο υπάλληλος δεν θα μπορέσει ποτέ του να κερδίζει περισσότερα χρήματα από το αφεντικό του. Κακό σχήμα πυραμίδας.

Στο Network Marketing είσαι εσύ το αφεντικό και αναπτύσσεις συνεργάτες και πελάτες. Εσύ αποφασίζεις στην τελική,το ύψος του εισοδήματος σου.

Αυτό θεωρώ εγώ δίκαιο. Εδώ μετράει είναι η απόδοση σου.

2 Ψέμα – Μόνο οι  ποιο πάνω κερδίζουν χρήματα

Τώρα αλήθεια και χωρίς παρεξήγηση. Αυτό ισχύει κατά κύριο λόγο στις κλασικές εργασίες. Στους μισθωτούς.

Πόσες φορές έχει τύχει ένα κανονικός υπάλληλος να κερδίζει περισσότερα χρήματα από το αφεντικό του? Ο μισθός διπλασιάζεται σχεδόν πάντα σε κάθε επίπεδο.

Στο Network Marketing ξεκινάς από τα χαμηλά, αλλά βρίσκεσαι στην κορυφή της δικιάς σου ομάδας. Της ομάδας που αναπτύσσεις εσύ και δεν είναι σπάνιο να κερδίζει κάποιος από την ομάδα σου, περισσότερα χρήματα και από εσένα.

Τα κέρδη σου δεν έχουν σχέση με την τοποθέτηση, αλλά με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα σου.

Αυτό σημαίνει πάμε δυνατά. Σηκώνω τα μανίκια και κάνω δουλειά.

3 Ψέμα – Οι δικτυωτές εκμεταλλεύονται τους συνεργάτες τους

Υπάρχουν εξαιρέσεις. Όπως και παντού. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Για να μπορέσεις τελικά να πετύχεις στο MLM θα πρέπει βοηθήσεις άλλους ανθρώπους. Δεν γίνεται και αλλιώς.

Φυσικά και μπορείς να κάνεις μόνο εγγραφές νέων μελών. Θα αποκτήσεις ένα σορό προμήθειες. Κανένας όμως δεν μπόρεσε με αυτόν τον τρόπο να είναι μακροχρόνια επιτυχημένος.

Όλοι οι μεγάλοι δικτυωτές έχουν στην ομάδα τους πολύ επιτυχημένους συνεργάτες, τους οποίους τους στηρίζουν και εξελίσσουν συνεχώς.

4 Ψέμα – Κάποτε θα υπάρχει κορεσμός

Προσωπική μου άποψη. Αυτός είναι ένας μύθος ο οποίος μπορεί να συμβεί μόνο αν σταματήσει η αύξηση του πληθυσμού.

Κάθε ημέρα αυξάνετε ο πληθυσμός κατά 200.000 (Current World Population) και έτσι θα υπάρχει πάντα μία αγορά.

Γνωρίζεις κάποιον άνθρωπο ο οποίος δεν έχει στο σπίτι του τηλεόραση? Εγώ πάντως όχι. Και όμως καθημερινά πωλούνται χιλιάδες τηλεοράσεις.

Η αγορά λοιπόν δεν τελειώνει. Μπορείς αν θέλεις να αλλάξεις προσανατολισμό. Να βρεις άλλες περιοχές και ομάδες ανθρώπων. Αυτό ναι μπορεί να συμβεί. Πλέον όμως με το internet και οι ποιο μακρινές αποστάσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

5 Ψέμα – Το Network Marketing δεν λειτουργεί

Αν παρακολουθήσει κάποιος τα στατιστικά του DSA, θα καταλάβει πολύ γρήγορα ότι πρόκειται για έναν γιγαντιαίο κλάδο.

Επιτυχία ή αποτυχία στο Network Marketing δεν έχει να κάνει με τον κλάδο, αλλά με την εργασία και την ενέργεια που είναι διατεθειμένος ο καθένας να επενδύσει.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν θέλουν να κάνουν αυτό που χρειάζεται και προτιμούν στο τέλος να παραμείνουν στην ζώνη άνεσης τους.

Αυτό που ξέρω είναι καλό. Το γνωστό το γνωρίζω. Αυτό που λέω εγώ πάντα είναι:

Δεν είναι δύσκολο, είναι απλά διαφορετικό

6 Ψέμα – Κανένας δεν πρόκοψε με το Network Marketing

Το σωστό είναι ότι πολύ δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα με το MLM και μόνο το 5% έχει πραγματικά επιτυχία.

Πλούσιοι επομένως γίνονται λίγοι. Αυτό όμως ισχύει σε όλους τους κλάδους. Αν δει κάποιος τους μισθούς και τα κέρδη των δικτυωτών προφανώς θα του έρθει ζαλάδα και θα χρειαστεί τον χρόνο του για να συνέλθει.

Όμως γιατί θα πρέπει την επιτυχία να την συνδέουμε πάντα και αποκλειστικά με τα χρήματα.

Αν ο πλούτος αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για την επιτυχία, τότε όλοι οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία των αποτυχημένων.

Θεωρώ ότι την επιτυχία θα πρέπει να την συνδέσουμε με άλλο κριτήριο.

Επιτυχημένος είναι αυτός που πετυχαίνει τους στόχους του

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν διαφορετικούς στόχους. Κάποιοι θέλουν περισσότερη ελευθερία, περισσότερο χρόνο για την οικογένεια τους, ταξίδια, περισσότερες γνωριμίες ή απλά να δουλεύουν λιγότερο και να έχουν τα ίδια χρήματα.

Αυτοί οι συνεργάτες, που πετυχαίνουν αυτούς τους στόχους, θεωρούνται αποτυχημένοι?

Οι συνεργάτες στο Network Marketing

Πολλές φορές οι συνεργάτες στο MLM συμπεριφέρονται περίεργα. Υπάρχουν πολλοί που είναι πραγματικά κολλημένοι με τα προϊόντα ή την εταιρεία τους.

Κάνουν πράγματα τα οποία για τους περισσότερους θεωρούνται περίεργα. Το βλέπω και εγώ αυτό. Όμως δεν τους παρεξηγώ.

Εμένα μου αρέσουν. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ανθρώπους που θέλουν και αναζητούν κάτι καλύτερο. Θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους. Έχουμε επιλέξει την δικτύωση για να το καταφέρουν αυτό.

Θα πρέπει να περάσουν από διάφορα στάδια δοκιμών για να καταλήξουν στις πραγματικά παραγωγικές ενέργειες.

Όποιος δεν κάνει λάθη δεν μαθαίνει.

 

Know NO Limits
Dimis Grop