Το MLM δεν είναι τέλειο αλλά είναι καλύτερο

Το MLM δεν είναι τέλειο αλλά είναι καλύτερο. Να δούμε γιατί?
Νιώθεις περίεργα? Έχεις και εσύ την εντύπωση ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις τα χρήματα σου? Καλύτερο lifestyle και καλύτερη ποιότητα ζωής?

Έχω καλά νέα! Υπάρχει καλύτερος τρόπος. Πολύ διαφορετικός όμως από εκείνον που έμαθες στο σχολείο. Το MLM δεν είναι τέλειο αλλά θα δεις ότι είναι καλύτερο.

Οι 5 κατηγορίες εργασίας

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ρίχνοντας μία μικρή ματιά στους υπόλοιπους τρόπους εισοδήματος. Οι ποιο γνωστοί είναι οι παρακάτω:

1 Εργάτης
Εργάτης είναι κάποιος που εκτελεί κυρίως χειρωνακτική εργασία. Να κατασκευάσει, να διορθώσει, να χτίσει κτλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μία ικανοποίηση όταν ολοκληρωθεί μία καλή εργασία. Ένα καλό αποτέλεσμα.

Εδώ όμως είναι το μεγάλο ερώτημα. Μπορεί η εργασία του εργάτη να ικανοποιήσει την προϋπόθεση της τέλειας εργασίας? Η λογική απάντηση είναι ΟΧΙ.

2 Υπάλληλος – Στέλεχος
Είναι κάποιος ο οποίος παρέχει υπηρεσίες ή είναι σε Διευθυντική – Διοικητική θέση. Η τυπική εργασία εκτελείτε συνήθως σε γραφεία. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αυτήν την κατηγορία εργασίας μια και είναι από τις ποιο αναγνωρισμένες.

Θεωρούνταν για πολύ καιρό ως σίγουρη και σταθερή επιλογή. Τα τελευταία χρόνια αυτό όμως έχει αλλάξει. Η λεγόμενη άτυπη συμφωνία.

Να είσαι πιστός στην εταιρεία για να είναι και αυτή πιστή σε εσένα

Αυτό αποτελεί παρελθόν. Μπορεί λοιπόν και αυτή η επιλογή να ικανοποιήσει τα στοιχεία της τέλειας εργασίας? ΟΧΙ.

3 Πωλητής
Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μην είναι υπάλληλοι και επιλέγουν την καριέρα του πωλητή. Προφανώς ο βαθμός της περιπέτειας εδώ είναι μεγαλύτερος μια και η αμοιβή εξαρτάτε από την απόδοση και όχι από τον χρόνο.

Ο τυπικός πωλητής έχει πάντα μία περίοδο όπου όλα του πάνε καλά. Ότι πιάνει στα χέρια του γίνεται χρυσάφι. Απολαμβάνει πολύ καλά χρήματα.

Προσαρμόζει την ζωή του και τα έξοδα του με αυτά τα εισοδήματα και τότε κάτι αλλάζει. Η εταιρία αλλάζει τις τιμές, έχει αλλάξει η φορολογία, η νομοθεσία, εμφανίζεται ένας ανταγωνιστής, αλλάζει η τεχνολογία, χάνει τον καλύτερο πελάτη.

Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι γιατί ο κόσμος ενός πωλητή θα μπορούσε να γίνει περίπλοκος και σίγουρα θα γίνει.

Για να κρατηθεί λοιπόν το επίπεδο διαβίωσης θα πρέπει να γίνουν περισσότερες θυσίες.

Φτάνει λοιπόν η καριέρα ενός πωλητή για να πληρωθούν οι λογαριασμοί? Φυσικά. Μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της τέλειας εργασίας μας? ΟΧΙ.

4 Ελεύθερος επαγγελματίας
Οι περισσότεροι έχουν ένα όνειρο. Να αποκτήσουν την δικιά τους επιχείρηση. Να είναι το αφεντικό και να λένε τι θα πρέπει να γίνει και πότε. Η πραγματικότητα όμως για τους περισσότερους είναι διαφορετική.

 • Παίρνουν δάνεια από τράπεζες, συγγενείς και φίλους για να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους.
 • Αντί να επικεντρωθούν στα σημαντικά πχ. οργάνωση, στρατηγική πώλησης των προϊόντων, κάνουν πλέον τα πάντα και είναι πανταχού παρόν. Γιατί χωρίς το αφεντικό δεν γίνεται. Είναι λογιστές, ταμίες, σκουπιδιάρηδες, καθαρίστριες, κουβαλητές, εκπαιδευτές κτλ.
 • Παλεύουν. Αντί να τους ανήκει η εταιρεία, ανήκουν στην εταιρία. Είναι αυτοί που θα ανοίξουν και αυτοί που θα κλείσουν την εταιρεία.
  Και όταν θα έχουν πληρωθεί όλοι οι μισθοί και οι λογαριασμοί, ίσως φέρουν και αρκετά χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί του σπιτιού τους. Για αποπληρωμή των δανείων δεν χρειάζεται να συζητάμε.
 • Έχουν επιτυχία ή αποτυχία. Αν έχουν αποτυχία θα δηλώσουν πτώχευση και θα αναζητήσουν την λύση της εργασίας ή του υπαλλήλου. Και αν είναι επιτυχής τότε αυτό σημαίνει μία ζωή υπερορίες και στρες.

Αν δεν έχεις δικιά σου εμπειρία τότε ρώτα κάποιους που είναι ή ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν ικανοποιείτε λοιπόν και εδώ η τέλεια εργασία.

5 Επενδυτής
Η τελευταία κατηγορία εργασίας είναι αυτή του επενδυτή. Και τι είναι αυτό που χρειάζεται κάποιος για να κάνει επενδύσεις?

Σωστά πολλά χρήματα. Είναι πολύ δύσκολο χωρίς αρκετά χρήματα να μπορεί κάποιος να ζήσει από τα κέρδη των επενδύσεων του. Αλλά ας πούμε ότι έχουμε τα χρήματα.

Τι άλλο θα πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει επενδύσεις? Απαιτείτε πολύ γνώση και ικανότητα.

Τι γίνεται αλήθεια με το χρηματιστήριο?. Κάποιοι τα καταφέρνουν καλά. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Τους περισσότερους που γνωρίζουμε έχουν χάσει χρήματα και κυρίως την τελευταία δεκαετία.

Είναι πολύ δύσκολο να έχεις εξασφαλισμένες αποδόσεις για κάτι το οποίο δεν μπορείς να ελέγξεις. Και ένα είναι σίγουρο. Όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και μέσα σε μία νύχτα. Μπορεί επομένως ένας επενδυτής να ικανοποιήσει την τέλεια εργασία? Δεν νομίζω.

Καμία λοιπόν από τις πιο πάνω κατηγορίες ικανοποιεί τα κριτήρια της τέλειας εργασίας. Μπορεί όμως να ικανοποιηθεί τελικά?

Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Αλλά για να καταλήξουμε σε αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε πρώτα ότι όλα γύρο μας αλλάζουν. Τα παλιά μοντέλα αμοιβής είναι πεθαμένα και ξεπερασμένα. Ζούμε την μεγαλύτερη οικονομική μετατροπή στην ιστορία μας.

Η νέα οικονομία

Ο κόσμος αλλάζει. Αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν θα ζήσουν την χειρότερη τους περίοδο, ενώ αυτοί που θα το καταλάβουν θα ζήσουν την καλύτερη. Τα τελευταία 100 χρόνια δημιουργήθηκε ένα εκπληκτικό φαινόμενο. Ένα από τα κύρια προνόμια του υπάλληλου ήταν η σιγουριά και η σταθερότητα.

Πως ξεκινούσε και πως τελείωνε αυτό το μοντέλο:

 1. πάνε στο σχολείο και μάθε πως να γίνεσαι υπάλληλος
 2. βρες μία επιχείρηση να σε προσλάβει
 3. δούλεψε 40 χρόνια για την επιχείρηση
 4. βγες στην σύνταξη

Τις τελευταίες δεκαετίες η ανταμοιβή στην πίστη της επιχείρηση αποκαλύφθηκε ως μύθος. Οι άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η πίστη τους στην επιχείρηση δεν ήταν αμοιβαία. Έτσι δημιουργήθηκε μία νέα κατάσταση:

 1. πάνε στο σχολείο και μάθε πως να γίνεσαι υπάλληλος
 2. βρες μία επιχείρηση να σε προσλάβει
 3. άλλαξε κάθε 3 χρόνια την επιχείρηση σου για κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς λόγους
 4. διαπίστωσε ότι μετά από 40 χρόνια δεν μπορείς να βγεις σε σύνταξη και θα πρέπει να συνεχίσεις την εργασία

Και τώρα βλέπουμε την μεγαλύτερη αλλαγή της σύγχρονης οικονομίας. Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιχειρήσεις πληρώνουν τους υπαλλήλους τους σύμφωνα με ώρες, ημέρες ή χρόνια. Αυτό αλλάζει. Στο μέλλον θα πληρωνόμαστε μόνο σύμφωνα με την απόδοση μας. Σταματάει η πληρωμή με το χρόνο.

Οι σερβιτόροι εργάζονται ήδη με αυτό το μοντέλο. Αποκομίζουν ένα πολύ μικρό σταθερό εισόδημα (το νόμιμο) και λαμβάνουν πουρμπουάρ σύμφωνα με την απόδοση τους.

Αν τώρα σκεφτείς ότι αυτό το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε εργασία στον κόσμο, τότε μπορείς να φανταστείς τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Θα σου πω λοιπόν γιατί η νέα οικονομία χρειάζεται λιγότερους εργαζόμενους. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει τα πάντα. Πριν χρόνια το 90% του πληθυσμού εργαζόταν στην Γεωργία. Λόγο της δραματικής αποδοτικότητας σήμερα εργάζονται λιγότερο από 1%.

Θυμάσαι την εποχή όταν οι επιχειρήσεις είχαν πλήθος από πωλητές. Σήμερα παραγγέλνουν πολλοί online και οι θέσεις δεν υπάρχουν άλλο.

Θυμάσαι τα πολλά video club με τις κασέτες και τα DVD. Σήμερα πολλοί βλέπουν τα έργα τους στο Ipad και το laptop τους.

Η παραγωγικότητα και η τεχνολογία καταστρέφουν καθημερινά θέσεις εργασίας. Δημιουργούνται όμως και νέες ευκαιρίες παράλληλα. Και δεν υπάρχει κάτι για να το σταματήσουμε. Αντίθετα θα συνεχίσει με γρήγορους ρυθμούς.

Για να επιζήσουμε θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για κάτι νέο

Το MLM δεν είναι τέλειο αλλά είναι καλύτερο

Ένας τρόπος για να μπορέσει κάποιος, όχι μόνο να επιζήσει, αλλά να απολαμβάνει και ένα πολύ καλό βιοτικό επίπεδο στην νέα οικονομική πραγματικότητα, είναι το Network Marketing.

 Το Network Marketing είναι καλύτερο

Υπάρχουν σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίας στον κόσμο τα οποία θα πρέπει να προτείνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Το MLM δεν είναι τέλειο αλλά είναι καλύτερο.

Οι επιχειρήσεις έχουν την επιλογή. Μπορούν να διαλέξουν τον δρόμο της ακριβής διαφήμισης για την προώθηση του προϊόντος τους ή να επιλέξουν το Δικτυακό Μάρκετινγκ και να περάσουν στον κόσμο τα προϊόντα τους.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις διαλέγουν το Network Marketing. Ταιριάζει στην νέα οικονομία.

Η επιχείρηση μπορεί να διαθέσει τα χρήματα που θα έδινε στις εταιρείες διαφήμισης και να τα δώσει στους συνεργάτες για την διάδοση των προϊόντων.

Για τους συνεργάτες αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα θετικά προνόμια μιας επιχείρησης χωρείς τα συνηθισμένα αρνητικά (πχ. πολλές ώρες εργασίας, ρίσκο).

Και κάτι σημαντικό. Δεν υπάρχει όριο για το ύψος του εισοδήματος. Πράγμα που αλλού δεν συμβαίνει. Οι εταιρείες Network Marketing θέλουν να κερδίζουν οι συνεργάτες τους περισσότερα μια και πληρώνονται για την απόδοση τους.

Το αρνητικό στο Network Marketing

Όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ καλά. Αλλά υπάρχει και ένα αρνητικό το οποίο δεν θα το αναφέρουν οι περισσότεροι.

Θα πρέπει να υποστείς μία προσωρινή απώλεια της κοινωνικής αναγνώρισης σου. Συνήθως από αμαθείς ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι οι οποίοι θα ζούνε ακόμα στο παλιό σύστημα θα σκέφτονται διαφορετικά. Δεν θα το καταλάβουν.

Εσύ βλέπεις το μέλλον και μάλιστα πριν το δουν οι υπόλοιποι. Εσύ είσαι αυτός που κάνει κάτι για να ζήσει καλύτερα. Αναλαμβάνεις δράση.

Υπάρχει μόνο ένας λόγος γιατί κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί αρνητικά για εσένα και αυτός είναι ότι είναι ακόμα αιχμάλωτος στο παλιό σύστημα της οικονομίας. Εσύ ξέρεις ότι το MLM δεν είναι τέλειο αλλά είναι καλύτερο.

Αν είναι δύσκολο να το αντέξεις τότε ίσως το Network Marketing δεν είναι κάτι για εσένα και αυτό θα πρέπει να το αποδεχτείς.

Οι άνθρωποι που επιλέγουν τον δρόμο του Network Marketing και αποδέχονται την προσωρινοί κριτική των άλλων απολαμβάνουν στο τέλος πολλά προνόμια. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν ένα σορό χρήματα σε ανθρώπους οι οποίοι βοηθούν τους τυφλούς να δουν, ενημερώνουν τους ανήξερους και δημιουργούν μία ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα.

Το MLM δεν είναι τέλειο και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά. Είναι όμως καλύτερο και αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Know NO Limits
Dimis Grop