Τι πλεονέκτημα σου δίνουν τα social media στο MLM?

Social Media και Network Marketing. Πλέον δεν γίνεται χωρίς. Η εποχή μας έχει αλλάξει. Απομακρυσμένες επικοινωνίες, φανταχτερά profile στα social media, έξυπνες σελίδες στο facebook για την ενημέρωση και εγγραφή πελατών, αυτόματη εκπαίδευση συνεργατών μέσω youtube κτλ.

Για όλα αυτά που μας προσφέρει το internet θα μιλήσουμε παρακάτω με κύριο στόχο την σωστή χρήση των social media στο MLM.

Social media η νέα εποχή

Το internet έχει πλέον επηρεάσει όλον τον κόσμο και επομένως και το Network Marketing. Και όμως υπάρχουν ακόμα πολλοί συνεργάτες στο πολυεπίπεδο μάρκετινγκ που δεν εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το διαδίκτυο.

Και δεν αναφέρομαι εδώ μόνο στην μελέτη και γνώση γύρω από το MLM. Ούτε για την δικιά μας σελίδα και την προώθηση της εταιρείας μας. Αν και πλέον η δικιά μας σελίδα είναι κάτι το απαραίτητο. Και αυτό ισχύει για όλους τους δικτυωτές. Άλλο κεφράλαιο το Network Marketing και blog.

Αναφέρομαι κυρίως:

  • Στην τοποθέτηση μας ως ειδικός στον κλάδο
  • Στις δυνατότητες εύρεσης νέων συνεργατών. Πέραν από την λίστα γνωριμιών μας.
  • Την εγγραφή νέων συνεργατών
  • Την εκπαίδευση των συνεργατών. Κάτι που στην πραγματικότητα δυσκολεύει όλους τους δικτυωτές.

Αρκετά σημαντικοί λόγοι για να ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα Network Marketing και Social media. Δεν νομίζεις?

Αν δεν εκμεταλλεύεσαι αυτή την στιγμή και δεν χρησιμοποιείς το facebook, το twitter ή το youtube ως τρόπο εργασίας, τότε θα λάβεις αρκετές ενδιαφέρον πληροφορίες στις επόμενες παραγράφους.

Θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα από μία διαφορετική σκοπιά. Και αν το κάνεις ήδη και ασχολείσαι με αυτά, τότε θα βελτιωθείς ακόμα περισσότερο. Αυτό το εγγυούμαι.

Facebook Twitter Youtube

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Τα social media όπως το Facebook, το Twitter, το  Youtube κτλ. έχουν αλλάξει τον κόσμο μας και κατά επέκταση και το Network Marketing. Ο τρόπος δουλειάς μας δεν είναι πλέον ο ίδιος.

Θα αναφερθώ στους νέους τρόπους επικοινωνίας μέσω internet, και την παρουσίαση και τοποθέτησης μας στην αγορά.

Μέλημα μου είναι, όχι απλά να χρησιμοποιήσεις τις νέες ευκαιρίες που σου προσφέρονται αλλά να τοποθετηθείς πολύ ψηλά και να κάνεις την διαφορά από τους υπόλοιπους.

Και αυτό χωρίς να έχεις πολλές γνώσεις υπολογιστών. Όλες οι πληροφορίες που θα σου δώσω είναι απλές στην χρήση και δοκιμασμένες. Και πίστεψε με λειτουργούν.

Η επικοινωνία μας είναι πλέον διαφορετική. Έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Το Network Marketing θρέφεται από αυτό. Στο MLM δεν είναι προτεραιότητα να γίνει η καθαυτή η πώληση αλλά να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του συνομιλητή μας. Άρα ο ενθουσιασμός και η εγγραφή νέων συνεργατών.

Μπορούμε λοιπόν να βάλουμε στην ίδια κατηγορία έναν φίλο μας στο facebook με έναν φίλο μας στην πραγματική ζωή? Και φυσικά όχι.

Όμως θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο εξής. Ναι υπάρχουν διαφορές. Αλλά θα πρέπει να έχουμε πολλούς φίλους στην κανονική μας ζωή, αλλά οπωσδήποτε και στο διαδίκτυο.

Τα social media είναι τα ποιο κατάλληλα εργαλεία για το Network Marketing. Αν τα χρησιμοποιήσεις έξυπνα θα αυξήσεις εντυπωσιακά τον αριθμό των συνεργατών σου.

Αυτό που κάνουν όμως οι περισσότεροι και σου προτείνω σε καμία περίπτωση να μην τους ακολουθήσεις είναι να αποστέλλουν συνεχώς και προκλητικά διαφημίσεις. Με λίγα λόγια να κάνουν spam.

Κάνε την εξής ερώτηση στον εαυτό σου. Πως νιώθεις και τι σκέφτεσαι όταν σου στέλνουν διαφημίσεις και link εγγραφής χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχεις ανταλλάξει ούτε καν μία κουβέντα πριν με τον αποστολέα. Σίγουρα δεν έχεις καλή γνώμη και δεν σου κάνει καλή εντύπωση. Ακριβώς το ίδιο θα σκέφτονται και οι άλλοι για εσένα.

Ποιος θα ήθελε έναν φίλο ή συνεργάτη που κάνει spam? Σίγουρα κανείς.

Ο ποιο σωστός και σταθερός τρόπος για να μπορείς να αναπτύξεις το δίκτυο σου μέσω των social media είναι να επικοινωνείς συχνά, να γνωρίζεις συνεχώς νέο κόσμο με τα ίδια ενδιαφέροντα και να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των άλλων.

Network Marketing και social media profile

Όλα ξεκινούν με το profile σου. Σίγουρα θα το έχεις ξανά ακούσει αυτό. Η πρώτη εντύπωση μετράει. Αυτό ισχύει και για τα social media. Άρα λοιπόν θα πρέπει οπωσδήποτε να εξαφανιστούν από το facebook και το twitter τα παιχνίδια, οι ομάδες ποδοσφαίρου, τα πολιτικά και γενικότερα ότι είναι αρνητικό και προκαλεί στενοχώρια. Ο κόσμος έχει αρκετά προβλήματα. Δεν θέλει άλλα.

Ποιο πολύ θα πρέπει να δίνεις την αίσθηση ότι είσαι ένας άνθρωπος δυνατός, ένας επαγγελματίας με άποψη που ξέρει να ζει και να περνάει καλά.

Κάτι που θα πρέπει επίσης να εξαφανιστεί από το profile σου (MLM Social Media), είναι η εταιρεία και τα προϊόντα σου. Αυτά παρουσιάζονται αλλού. Σε παράλληλη fan page στο facebook, σε ένα blog ή landing page. Εσύ θα πρέπει να συνδέσεις έξυπνα το profile σου με τις ενημερωτικές σελίδες, για παράδειγμα  μέσω link.

Οι εκδηλώσεις όμως στις οποίες συμμετείχες, κάποια σημαντική επιτυχία σου, τα ταξίδια για την ενημέρωση νέων συνεργατών κτλ. μπορείς και πρέπει να τα αναρτάς στο profile σου.

Είναι κάτι διαφορετικό να κάνεις τον λογαριασμό σου διαφημιστικό σκουπιδότοπο και κάτι άλλο να αναρτήσεις φωτογραφίες και videos από την συνάντηση με τους συνεργάτες σου. Περνάς καλά και το δείχνεις. Προοδεύεις και το βλέπουν όλοι. Κάνεις σωστό MLM Social Media. Τοποθετείσαι στην αγορά.

Όσα περισσότερα likes τόσο το καλύτερο

Στην πραγματική ζωή, όταν βλέπεις πολλούς ανθρώπους να ενδιαφέρονται για κάτι συγκεκριμένο, τότε αυτόματα συμπεραίνεις ότι αυτό το κάτι είναι καλό.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα εστιατόριο. Αν περάσεις από έξω και δεις κόσμο να περιμένει στην ουρά. Τι θα σκεφτείς? Ενδιαφέρονται πολλοί, έχει πολλούς επισκέπτες, άρα σίγουρα θα κάνει πολύ καλό φαγητό. Μη μου πεις το αντίθετο.

Κάπως έτσι λειτουργούν και οι λογαριασμοί μας στο facebook, το twitter ή το youtube. Όσα περισσότερα like δεις σε κάποιον λογαριασμό, τόσο ενθουσιάζεσαι, ενδιαφέρεσαι, ενημερώνεσαι και εμπιστεύεσαι τον συντάκτη. Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού τα κατάφερε. Τοποθετήθηκε ως ειδικός και πλέον τον ακούς με προσοχή.

Άρα λοιπόν κάνε πολύτιμες αναρτήσεις για να προσελκύσεις κόσμο. Η λογαριασμοί σου θα πρέπει να είναι ζωντανοί. Περισσότερο κόσμο, περισσότερα like και shares. Περισσότερη εμπιστοσύνη και κατά επέκταση περισσότερους συνεργάτες.

Να είσαι δραστήριος

Κύρια υπηρεσία των social media είναι η επικοινωνία. Η σύνδεση και η επαφή με άλλους ανθρώπους. Και αυτό θα πρέπει να κάνεις όσο καλύτερα μπορείς.

Γράψου σε ομάδες που σε ενδιαφέρουν, άφησε τα σχόλια σου, κάνε likes σε καλές αναρτήσεις, δημοσίευσε φωτογραφίες, νέα και πολύτιμες πληροφορίες, στείλε μηνύματα σε κόσμο και κάνε συζητήσεις.

Γενικά γνώριζε νέο κόσμο και κράτα επαφή μαζί τους. Κάνε υπομονή και μην κάνεις απευθείας την πρόταση εγγραφής στην εταιρεία σου. Πίστεψε με. Τα επαγγελματικά θα προκύψουν αυτόματα. Οπωσδήποτε να σέβεσαι τον συνομιλητή σου.

Υπομονή. Αυτό είναι το κλειδί. Μην βιάζεσαι. Τα social media είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζεις και να επικοινωνείς με νέο κόσμο. Ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο εύκολο. Πολλοί είναι όμως αυτοί που δεν ακολουθούν τους κανόνες. Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνεις την διαφορά.

 

Know NO Limits
Dimis Grop