Πως θα πρέπει να ξεκινούν οι νέοι συνεργάτες μας

Το σωστό ξεκίνημα των νέων συνεργατών μας. Τα κατάφερες. Έκανες μία νέα εγγραφή. Τώρα μπορείς να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Ίσως να βρεις τον επόμενο. Αυτός θα μπορέσει να βρει μόνος του την άκρη. Αν θέλει να πετύχει θα πρέπει, να ασχοληθεί να ψάξει και να μάθει μόνος του.

Αυτό πιστεύουν αρκετοί. Εγώ θέλω να σου δείξω μία άλλη πρακτική η οποία θα σου επιφέρει πραγματικά περισσότερα.

Έχεις έναν νέο συνεργάτη και τώρα θα πρέπει να ασχοληθείς μαζί του. Χάσιμο χρόνου. Είναι έτσι και αλλιώς στην ομάδα σου. Αυτή η αντίληψη είναι συνήθως και το πρόβλημα σε όλη αυτήν την ιστορία.

Πως θα πρέπει να το βλέπεις σωστά? Φυσικά ως επένδυση. Στο Network Marketing επενδύουν οι περισσότεροι σε τεχνικές και τρόπους για να βρουν νέους συνεργάτες. Ξοδεύουν χρήματα και χρόνο και στο τέλος τους αφήνουν μόνος τους.

Ξεκίνημα νέων συνεργατών – ο σωστός τρόπος

Κάντο διαφορετικά. Στάσου πλάι του στα πρώτα βήματα. Βοήθα τον νέο συνεργάτη να φέρει τα πρώτα του αποτελέσματα.

Επιβεβαίωσε την σωστή επιλογή του στο ξεκίνημα. Θα συνεργαστεί μαζί σου και είναι μέλος της ομάδας σου. Επιβεβαίωσε την προσπάθεια του να αλλάξει προς το καλύτερο. Να πετύχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτόν και την οικογένεια του.

Αυτό διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά. Αλλά στο τέλος της συζήτησης δεν υπάρχουν άλλες αμφιβολίες. Νιώθει καλύτερα και γνωρίζει ότι έχουν κάνει το σωστό.

Ξεκαθάρισε οπωσδήποτε από την αρχή τον δικό σου ρόλο. Πάρα πολλοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να είσαι πανταχού παρόν. Αυτός είναι υπεύθυνος για την επιτυχία και εξίσου υπεύθυνος για την αποτυχία του και όχι εσύ.

Ο ίδιος του αποτελεί την διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Όλα εξαρτώνται από αυτόν. Εσύ θα είσαι μαζί του σε όλη την διαδρομή. Εσύ θα του δείξεις τον δρόμο και θα συνεργαστείς μαζί του. Τα βήματα όμως θα πρέπει να τα κάνει ο ίδιος του.

Η πρώτη συμφωνία λοιπόν μαζί του είναι σύντομα να μην εξαρτάτε άλλο από εσένα. Έτσι θα αποκτήσεις συνεργάτες οι οποίοι αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες και όχι ανθρώπους που περιμένουν μόνο από εσένα.

Στην συνέχεια θα πρέπει να συμφωνηθεί ο επόμενος στόχος του. Εσύ θα είσαι κοντά του σε αυτή τη προσπάθεια. Αν ο νέος συνεργάτης δεν σημειώσει κάποιες γρήγορες επιτυχίες θα απογοητευτεί και θα εγκαταλείψει την προσπάθεια του.

Τι θα μπορούσε να είναι ο πρώτος του στόχος:

  • Η πρώτη επικοινωνία
  • Ο πρώτος συνεργάτης
  • Η πρώτη βαθμίδα του πλάνου αμοιβών
  • Η πρώτη παρουσίαση
  • Τα πρώτα χρήματα κτλ.

Η πρόταση μου – μία Checklist

Δημιούργησε μία Checklist με τα κυριότερα σημεία. Τι θα πρέπει να έχει και να ξέρει ο νέος συνεργάτης? Τι θα χρειαστεί για να πετύχει τα πρώτα του αποτελέσματα? Κάνε έναν αυτόματο οδηγό.

Τι θα μπορούσε να περιέχει αυτή η Cheklist:

  • Ο συνεργάτης θα πρέπει να ξέρει τον τρόπο εγγραφής νέων συνεργατών
  • Να γνωρίζει τα βασικά από το πλάνο αμοιβών για να ξέρει τους επόμενους στόχους του
  • Εξασφάλισε ότι έχει τα απαραίτητα για την δουλειά του βοηθητικά εργαλεία πχ. παρουσιάσεις, videos κτλ.
  • Σύνδεσε τον με τους υπόλοιπους. Με τις ομάδες τα social media

Βοήθησε τον να παρακολουθεί τις ενημερώσεις αυτόματα. Να ενημερώνετε για τις συναντήσεις και τα webinar. Στόχος σου είναι να γίνει γρήγορα ανεξάρτητος.

θα πρέπει να μάθει τον σωστό τρόπο. Έτσι θα ενημερώνει και αυτός τους νέους συνεργάτες του. Αυτός είναι πραγματικός πολλαπλασιασμός.

 

Know NO Limits
Dimis Grop