Με αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να επιλέξεις την εταιρεία σου στο MLM

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε εταιρεία MLM? Υπάρχουν πραγματικά πολλές εταιρείες Network Marketing στην σημερινή μας εποχή. Υπάρχουν εταιρείες δικτυακού μάρκετινγκ που επικεντρώνονται στην ευεξία, τα καλλυντικά, στις υπηρεσίες κτλ.

Τι είναι όμως αυτό που έχει πραγματικά σημασία για κάποιον, ώστε να επιλέξει μία εταιρεία και να ξεκινήσει την επιχείρηση του?

Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Μην ξεχνάς ότι όλοι είμαστε άνθρωποι. Έχουμε συναισθήματα τα οποία θα μας επηρεάσουν. Δεν γίνεται άλλωστε και αλλιώς.

Έτσι κάποιος επιλέγει εταιρεία MLM επειδή ενθουσιάστηκε με το προϊόν, άλλος λόγο του πλάνου αμοιβών και το πολύ υψηλό payout και άλλος πάλι επειδή του άρεσαν οι άνθρωποι. Μπορεί να συμμετέχει άλλωστε και ο καλύτερος του φίλος.

Σίγουρα αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε αν η επιχείρηση είναι σοβαρή και βιώσιμη. Επίσης το πλάνο αμοιβών είναι σημαντικό. Θα πρέπει να δούμε και να μελετήσουμε με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα.

Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια είναι να συμμετέχεις σε πραγματική επιχείρηση. Όχι σε επιχείρηση φάντασμα. Υπάρχουν όμως και άλλα κριτήρια?

Εταιρεία MLM – Τι έχει πραγματικά σημασία

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε εταιρεία MLM? Θα σας πω λοιπόν τι έχει σημασία για εμένα. Πλέον είμαι σε θέση και μπορώ να πω ότι κάποια πράγματα δεν τα θέλω σε μία επιχείρηση. Η εποχή μας έχει αλλάξει. Γιατί να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη?

Σε πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνεις πρώτα δίκτυο για να βγάλεις χρήματα. Έρχονται λοιπόν άνθρωποι σε επαφή μαζί σου που θέλουν να επενδύσουν στον κλάδο και ξεκινούν σε μία εταιρεία MLM. Έχουν χρήματα, τα επενδύουν και δεν βγάζουν στο τέλος κέρδος.

Και γιατί? Γιατί δεν μπορούν στην αρχή να κάνουν δίκτυο. Θα μου πεις τώρα. Network Marketing είναι. Και φυσικά αν δεν κάνεις δίκτυο δεν θα βγάλεις χρήματα.

Εδώ νομίζω ότι υπάρχει και καλύτερος τρόπος. Μία εταιρεία θα πρέπει να δίνει την ευκαιρία στους συνεργάτες της να βγάζουν χρήματα και χωρίς δικτύωση. Όποιος δεν βγάζει χρήματα θα φύγει μετά από κάποιο διάστημα. Αυτό είναι δεδομένο. Το έχω δει.

Επίσης αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι στις περισσότερες εταιρείες, θα πρέπει να πληρώνουν οι συνεργάτες μηνιαίες συνδρομές. Τα δικά τους προϊόντα ή αλλιώς το Autoship. Αυτό πραγματικά σκοτώνει τους δικτυωτές.

Κυρίως αυτούς που δεν έκαναν ακόμα δίκτυο και δεν βγάζουν χρήματα. Δεν πρέπει να το πληρώνουν μόνο αυτοί, αλλά και όλοι οι συνεργάτες τους. Κάθε μήνα όλοι πληρώνουν, έτσι είναι ο κανόνας.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι ενεργοί και χάνουν τα προνόμια τους. Πολύ δύσκολο θα έλεγα.

Παρατήρησα όμως και κάτι ακόμα. Για εμένα είχε πολύ ενδιαφέρον.  Το είδα να συμβαίνει και δεν το πίστευα.  Σε πολλές επιχειρήσεις χτίζεις με πολύ κόπο ένα δίκτυο και ξαφνικά το βλέπεις την επόμενη στιγμή να καταρρέει.

Και είναι λογικό. Αν δεν πληρωθούν οι μηνιαίες συνδρομές δεν θα βγάλει κανείς χρήματα. Απογοητεύονται οι συνεργάτες και φεύγουν. Άλλοι πάλι φεύγουν ομαδικά για μία άλλη επιχείρηση και από την μία στιγμή στην άλλη όλα αλλάζουν για εσένα.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Την μία να βρίσκεσαι στην κορυφή και να απολαμβάνεις τους καρπούς του κόπου σου και την άλλη να μην σου μένει τίποτα μέσα σε λίγες στιγμές.

4 Κριτήρια επιλογής εταιρείας MLM

Με βάση τα παραπάνω, μία επαγγελματική ευκαιρία για εμένα, θα πρέπει να ικανοποιεί τουλάχιστον τα ακόλουθα 4 κριτήρια:

1 Χρήματα και χωρίς δικτύωση 

Η εταιρεία θα πρέπει να δίνει την δυνατότητα στους συνεργάτες της να βγάζουν χρήματα και χωρίς δικτύωση. Έστω και λίγα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι συνεργάτες κερδίζουν χρήματα και έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Εννοείται πως αυτός που θα κάνει δικτύωση και θα φέρει τον περισσότερο κόσμο, θα πρέπει να πάρει περισσότερα. Όμως κανένας δεν πρόκειται να απογοητευτεί, γιατί όλοι θα έχουν κέρδος.

2 Όχι στις μηνιαίες συνδρομές

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν μηνιαίες συνδρομές ή τουλάχιστον να μπαίνουν μετά από υψηλά εισοδήματα. Τα χρήματα θα πρέπει να είναι επιλογή του καθενός.

Δεν θα πρέπει όμως να υπάρχει μεγάλη διαφορά στα δικαιώματα, στα μπόνους και στις υπηρεσίες μεταξύ των συνεργατών.

3 Μόνιμοι συνεργάτες

Το έχουμε δει και το έχω βιώσει. Έκανα το παν να βρω έναν νέον συνεργάτη, να τον εκπαιδεύσω και να του προτείνω συνεργασία και μετά από κάποιο διάστημα τέλος. Έφυγε. Το γιατί δεν έχει σημασία. Έτσι είναι τα πράγματα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξεκινάς και πάλι από την αρχή. Κάθε συνεργάτης θα πρέπει να μένει για πάντα ή για πολύ μεγάλο διάστημα στην ομάδα σου.

Θα έπρεπε να ισχύει το – Μία φορά συνεργάτης, για πάντα συνεργάτης. Έτσι πραγματικά θα υπάρχει σταθερή ανάπτυξη και δεν θα απαιτείτε να αναπληρώνονται συνεχώς και τακτικά οι απώλειες.

4 Πραγματική επιχείρηση

Θα πρέπει να υπάρχει μία πραγματική επιχείρηση πίσω από κάθε επαγγελματική ευκαιρία. Όχι σε εταιρείες φαντάσματα.

Θα πρέπει απλά να ξέρεις ποια είναι τα δικά σου κριτήρια και να τα αναζητάς σε κάθε επιλογή που θα βρίσκεις μπροστά σου.

 

Know NO Limits
Dimis Grop