Πως κάνουμε κλείσιμο στο Network Marketing

Το τελικό κλείσιμο νέων συνεργατών στο MLM. Η χαρά του κάθε δικτυωτή. Επιτέλους άξιζε ο κόπος. Κλείσαμε έναν νέο συνεργάτη και κάναμε την εγγραφή του.

Ήταν κάτι εύκολο? Σίγουρα όχι. Τα ποσοστά το επιβεβαιώνουν. Συνήθως 2 στους 10 θα συμφωνήσουν και θα μας ακολουθήσουν. Τι θα πρέπει να προσέξουμε όμως ώστε να συναντάμε αυτήν την χαρά συχνότερα στην καριέρα μας?

Το κλείσιμο νέων συνεργατών είναι ένα φυσικό επακόλουθο του Follow up. Όπως είπαμε σε αυτό το άρθρο εμείς πάμε από συνάντηση σε συνάντηση. Έτσι πετυχαίνουμε την καλύτερη ενημέρωση του συνεργάτη.

Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να τον οδηγήσουμε και στην τελική απόφαση. Στο κλείσιμο. Δεν πρέπει να είσαι απότομος και βιαστικός. Δεν θα του ζητήσουμε να αποφασίσει από την πρώτη ημέρα.

Αλλά και να κάνουμε μία συνάντηση μετά την άλλη και να μην τον οδηγούμε σε απόφαση είναι με τον καιρό και αυτό κουραστικό.

Χρήματα βγάζει ο δικτυωτής αν τον ακολουθούν άλλοι. Αν κάνει εγγραφές

Για να γίνει αυτό αποτελεσματικά και παραγωγικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν συνδυασμό καλής συμπεριφοράς και καλών ερωτήσεων.

Τελικό κλείσιμο νέων συνεργατών με αποτέλεσμα

Η συμπεριφορά μας

Έχεις δει ποτέ πως φέρεσαι και τι λες στον συνομιλητή σου? Παρακολούθησα ένα σεμινάριο το Μάρτιο 2015 όπου ένας παρουσιαστής μας έγραφε σε video την στιγμή της συζήτησης. Δεν θυμάμαι το όνομα του σεμιναρίου, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και δεν θα ξεχάσω τόσο γρήγορα, ήταν η αντίδραση όλων όταν έβλεπαν τον εαυτό τους.

Αποκτάς πραγματικά άλλη εικόνα. Βλέπεις κινήσεις , μορφασμούς και πολλά άλλα τα οποία τα κάνεις μηχανικά και όμως φανερώνεις στον απέναντι σου τι σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή.

Ποια λοιπόν θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας? Σε καμία περίπτωση δεν πιέζουμε. Εμείς ενημερώνουμε και συμβουλεύουμε. Είμαστε εντελώς αδιάφοροι από το αποτέλεσμα.

Δεν μας ενδιαφέρει εκείνη την στιγμή αν ο συνεργάτης θέλει η δεν θέλει. Δεν κρύβουμε κάτι. Του λέμε τι κάνουμε εμείς και ποιες είναι οι δυνατότητες του με την προσφορά που του κάνουμε. Αυτό είναι όλο.

Παίζει ρόλο η αυτοπεποίθηση? Οπωσδήποτε. Εγώ σε κάθε συνάντηση πιστεύω ότι ο υποψήφιος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αρνηθεί. Του προσφέρω και τον ενημερώνω για κάτι πάρα πολύ καλό. Κάτι που θα τον βοηθήσει. Αν σκέφτεσαι και εσύ έτσι τότε αυτόματα θα βρεθούν οι σωστές λέξεις. Η σωστή αντίληψη είναι σημαντική.

Και κάτι ακόμα. Να είσαι πάντα προετοιμασμένος. Να έχεις μαζί σου ότι χρειάζεται, για να μπορεί οποιοσδήποτε να ξεκινήσει εκείνη την στιγμή.

Οι ερωτήσεις μας

Κάνε πολλές ερωτήσεις. Κατά προτίμηση ανοιχτές ερωτήσεις. Αυτές ξεδιπλώνουν τον απέναντι σου. Πρέπει να μάθουμε τι είναι αυτό που τον απασχολεί για να του προτείνουμε την σωστή λύση.

Εκτός από ανοιχτές θα πρέπει να κάνεις και θετικές ερωτήσεις. Να μιλάει συχνά για τα πλεονεκτήματα της ευκαιρίας.

  • Τι σου ταιριάζει περισσότερο από την σημερινή παρουσίαση?
  • Πολύ ενδιαφέρον δεν νομίζεις?
  • Βλέπεις πως αυτό θα μπορούσε να σε απελευθερώσει?

Κάνε μία ερώτηση μετά την άλλη. Μάθε στην συνέχεια να είσαι καλός ακροατής. Μάθε να είσαι σύμβουλος και να δίνεις λύσεις σε προβλήματα.

Η αγαπημένη μου ερώτηση είναι:

Τι θα χρειαστείς ακόμα για να ξεκινήσουμε? Τι είναι αυτό που σου λείπει?

Το έχω δεδομένο ότι θα συνεργαστούμε και θέλω να μου πει το μοναδικό πράγμα που είναι εμπόδιο σε αυτήν την συνεργασία.

Θα μου δώσουν μία απάντηση. Θα μου δηλώσουν κάποιο σκοτεινό σημείο τους. Θα προσφέρω την λύση και θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο.

 

Know NO Limits
Dimis Grop