Facebook Marketing πως μπορώ να γνωρίζω συνεχώς νέους συνεργάτες

Facebook Marketing. Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Τι όφελος μπορούμε όμως να έχουμε από την μεγαλύτερη πλατφόρμα social media παγκοσμίως? Πως μπορούμε να κερδίζουμε συνεργάτες για το δίκτυο MLM μας?

Μετράει αυτή την στιγμή πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν καθημερινά τον λογαριασμό τους.

Και φυσικά είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να κρατήσεις επαφή με φίλους και γνωστούς. Όμως αν δεν εκμεταλλεύεσαι σήμερα τα social media επαγγελματικά (ειδικά το Facebook) τότε πραγματικά μένεις πίσω.
Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Attraction Marketing. Ο τρόπος με τον οποίο εσύ τοποθετείσαι δυναμικά στην αγορά και γνωρίζεις νέο κόσμο.
Οι δυνατότητες τους Facebook είναι πραγματικά πολλές. Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στα σημεία:

 • Πως θα βρεις τους σωστούς συνεργάτες
 • Πως θα ξεκινήσεις την επικοινωνία και να λάβεις απάντηση
 • Πως θα αποκτηθεί η εμπιστοσύνη
 • Πως θα μιλήσεις μαζί τους στο τηλέφωνο ή το skype
 • Πως θα τους κάνεις συνεργάτες

Facebook Marketing – Πως θα βρεις τους σωστούς συνεργάτες

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τους σωστούς ανθρώπους. Δυστυχώς εδώ κάνουν οι περισσότεροι κιόλας το λάθος. Προσπαθούν να στείλουν σε πολλούς copy paste μηνύματα με την ελπίδα κάποιος να απαντήσει.

Με την δικιά μου μέθοδο θα επικοινωνείς την ημέρα με 5 ή 10 ανθρώπους και μόνο. Αλλά θα είναι οι σωστοί.

Στην αρχή θα πρέπει να βρεις που συχνάζουν οι υποψήφιοι συνεργάτες σου. Που βρίσκονται στο Facebook. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο ενδιαφέρον group ή κάποια fanpage.

Άνοιξε την λίστα μελών. Μπες στο profile τους. Διάβασε προσεκτικά τις πληροφορίες, κοίτα τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις τους. Αν δεις κάτι ενδιαφέρον τότε στείλε ένα αίτημα φιλίας και παράλληλα ένα μήνυμα.

Πως θα ξεκινήσεις την επικοινωνία για να λάβεις απάντηση

Το μήνυμα είναι σημαντικό. Θα σου δώσω ποιο κάτω κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να λαμβάνεις από τους περισσότερους απάντηση ώστε να ξεκινήσει η επικοινωνία.

Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε το όνομα του. Να νιώσει ότι είναι κάτι προσωπικό και όχι ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα.

Ανάφερε αυτό που σου έκανε εντύπωση και έστειλες τελικά το αίτημα φιλίας. Τι είναι αυτό που σας συνδέει.

Πες 2-3 λόγια για εσένα και μίλα απλά. Για παράδειγμα:

Γεια σου Πέτρο. Σου έστειλα ένα αίτημα φιλίας γιατί είδα ότι είσαι στο group τάδε. Βλέπω ότι είσαι από Κρήτη. Πέρσι έκανα στο νησί τις καλύτερες μου διακοπές. Θα μου μείνουν αξέχαστες.  Πόσο καιρό ασχολείσαι με το Network Marketing? Θα χαρώ να τα πούμε σύντομα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αναφέρεις την εταιρεία σου. Δεν θα στείλεις επίσης κανένα link εγγραφής.

Στόχος είναι να βρεις μία σύνδεση και να ξεκινήσει η επικοινωνία και η γνωριμία.

Σίγουρα θα το έχεις δει και εσύ πολλές φορές αυτό. Λαμβάνεις το πρώτο μήνυμα από κάποιον και αυτό εμπεριέχει ένα link εγγραφής. Εντελώς απρόσωπο και αντιεπαγγελματικό.

Σίγουρα δεν ένιωσες καλά. Γιατί λοιπόν να κάνεις και εσύ το ίδιο?

Στο τέλος θα πρέπει να κλείνεις πάντα με μία ερώτηση. Αυτό θα πρέπει να σου γίνει συνήθειο. Έτσι δείχνεις ότι κάτι περιμένεις και η συζήτηση δεν σταματάει.

Facebook Marketing – Πως θα αποκτηθεί η εμπιστοσύνη

Μετά από το πρώτο μήνυμα ακολουθεί το επόμενο βήμα. Η εμπιστοσύνη. Το ποιο δύσκολο κομμάτι. Για αυτό θα σου πω κάποια <<πρέπει>> και κάποια <<δεν πρέπει>>.

Δεν πρέπει:

 • Δεν αναφέρεις ποτέ την εταιρεία σου αν δεν ερωτηθείς
 • Δεν στέλνεις ποτέ το link εγγραφής αν δεν σου ζητηθεί
 • Μην απαντήσεις ποτέ απότομα αν κάποιος δεν σου συμπεριφερθεί όπως πρέπει. Ο κόσμος είναι μικρός και πάντα ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι αγενής. Πάνε παρακάτω.

Πρέπει:

 • Κάνε πολλές ερωτήσεις. Έτσι δείχνεις ενδιαφέρον για τον συνομιλητή σου. Αυτός είναι στο επίκεντρο.
 • Δώσε όφελος. Μοιράσου γνώσεις και πληροφορίες που δεν έχουν σχέση με την εταιρεία σου. Να είναι ουδέτερες. Έτσι τοποθετείσαι ως ειδικός. Ως γνώστης του αντικειμένου.
 • Το καλύτερο θα ήταν να δόσεις δικά σου περιεχόμενα. Δικά σου άρθρα και videos. Για αυτό λέω και το φωνάζω. Θα πρέπει να έχεις το δικό σου blog.
 • Μείνε κοντά στο θέμα ώστε σιγά σιγά να μπορέσεις να αναφέρεις με τι ασχολείσαι. Να αποφεύγεις τα γενικά.

Πως θα μιλήσεις μαζί τους στο τηλέφωνο ή το skype

Αν έχεις μοιραστεί με τον υποψήφιο αρκετές πληροφορίες και έχεις δείξει ποιος είσαι τότε μπορείς να περάσεις πλέον στο στάδιο του τηλεφωνήματος ή καλύτερα το skype.

Αν έκανες σωστά τα προηγούμενα βήματα τότε αυτό θα σου φανεί πανεύκολο. Βρες μία αφορμή για να μιλήσεις μαζί του. Αν ακούσει την φωνή σου ή σε δει στο skype η σχέση σας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Παραδείγματα:

Με τι ασχολούμαι ακριβώς? Πάμε να τα πούμε καλύτερα από το skype. Είναι λίγο δύσκολο να σου το εξηγήσω από το messenger. Θα χαρώ να ακούσω και για την δικιά σου επιχείρηση.

Σήμερα μίλησα με τον χψ. Μου είπε για κάτι πολύ δυναμικό. Πάμε να τα πούμε από το skype. Θα μπορώ να σου τα εξηγήσω καλύτερα.

Facebook Marketing – Πως θα τους κάνεις συνεργάτες

Θα δεις ότι τώρα θα είναι ποιο εύκολο από ποτέ. Και γιατί? Οι υποψήφιοι συνεργάτες σε έχουν τώρα αποδεχτεί ως άνθρωπο. Τους έχεις δείξει ότι είσαι γνώστης και ότι μέλημα σου είναι να βοηθήσεις. Είναι και η αλήθεια αλώστε.

Γιατί τώρα που θα προτείνεις την συνεργασία να είναι διαφορετικό? Σου έχουν πλέον εμπιστοσύνη. Γνωρίζουν ότι από εσένα έρχονται χρήσιμες συμβουλές και ότι αυτά που λες θα τους βοηθήσει.

Με την σχέση που έχεις τώρα αναπτύξει μαζί του, έχουν φύγει οι αρνητικές σκέψεις και η δυσπιστία και υπάρχει πλέον η συμπάθια και η εμπιστοσύνη.

Αν τώρα φέρεις σιγά σιγά την επιχειρηματική σου ευκαιρία τότε θα δείξουν την ίδια συμπάθια και για αυτήν. Άλλωστε έρχεται η πληροφορία από εσένα. Δεν είσαι πλέον τυχαίος.

Τέλος θα ήθελα να σου πω.

Κανένας δεν είναι τέλειος. Σίγουρα από εδώ και πέρα σε κάποιο σημείο θα κάνεις λάθος. Μπορεί να βιαστείς ή δεν θα ξέρεις σε κάποιες περιπτώσεις τι να πεις. Δεν έχεις όμως σημασία.

Το σημαντικότερο είναι να ακολουθήσεις αυτήν την στρατηγική καθημερινά, για ένα μεγάλο διάστημα. Θα γίνεσαι όλο και καλύτερος. Θα το δεις.

Άλλωστε αυτή είναι μία στρατηγική που θα σε επιφέρει σταθερό και μακροχρόνιο όφελος. Δεν κάνει όμως για πρακτικές της αρπαχτής.

Μπορεί κάποιος να μην θέλει άμεσα να συνεργαστεί μαζί σου. Κάποια στιγμή όμως θα έχει πρόβλημα με την εταιρεία του, με την ομάδα ή τον ανάδοχο του. Αν εσύ τώρα έχεις καλές σχέσεις ακόμα μαζί του τότε η συνεργασία είναι ποιο κοντά από ποτέ.

Εύχομαι να έχεις καλή επιτυχία με την στρατηγική Facebook Marketing που σου ανάλυσα. Και μην ξεχνάς

 • Είναι η δικιά σου ζωή –  Η μοναδική που έχεις
 • Είναι ο δικός σου χρόνος – Ο οποίος είναι περιορισμένος
 • Και είναι η δικιά σου επιτυχία – Η οποία είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια σου!

 

Know NO Limits
Dimis Grop