Ερωτήσεις και απαντήσεις στο MLM

Ερωτήσεις και απαντήσεις MLM θα προκύψουν πολλές κατά την διάρκεια εγγραφής νέου συνεργάτη. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Πολλές φορές οι υποψήφιοι συνεργάτες ρωτούν κάτι για να φανούν έξυπνοι, άλλες φορές πάλι για να τους φύγουν οι ανησυχίες. Πως θα πρέπει όμως εμείς να συμπεριφερόμαστε και πως θα πρέπει να απαντάμε?

Ανεξάρτητα από τον λόγο των ερωτήσεως, έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς απαντάμε. Ερωτήσεις και απαντήσεις MLM. Αν πάρεις αμυντική στάση στις απαντήσεις σου θα δείξεις σημάδια αδυναμίας ενώ αντίθετα σε επιθετική στάση οι υποψήφιοι θα απομακρυνθούν.

Να σκέφτεσαι πάντα. Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε την μάχη ή την σύγκρουση

Δεν βλέπουμε καν κάποια σύγκρουση. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι. Η δουλεία μας είναι να βοηθήσουμε τους άλλους να βγουν από το τούνελ και να δουν το φως.

Όταν κάποιος εκφράζει μία ερώτηση, μία ανησυχία, μία ένσταση, μία απορία τότε δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μας φανερώνει ένα τυφλό του σημείο. Μας βοηθάει για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία γιατί πλέον ξέρουμε σε τι θα πρέπει να αναφερθούμε.

Υπάρχουν και καλά νέα. Όσα χρόνια και αν περάσουν οι ερωτήσεις στο MLM είναι πάντα οι ίδιες. Δεν αλλάζουν ούτε προστίθενται άλλες. Έχεις να κάνεις συνεχώς με τις ίδιες.

Επόμενος, μια και έχουμε συμφωνήσει σε προηγούμενα άρθρα, ότι γινόμαστε καλύτεροι με την πράξη και την επανάληψη ξέρουμε τώρα ότι και σε αυτό το σημείο θα συμβεί ακριβώς το ίδιο. Θα γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι στις ερωτήσεις και απαντήσεις MLM.

Μία πολύ καλή πρακτική είναι δείξεις στον υποψήφιο ότι και εσύ πριν ξεκινήσεις είχες τις ίδιες ερωτήσεις, τις ίδιες ενστάσεις και τις ίδιες αμφιβολίες.

Ήσουν το ίδιο με αυτόν. Σκεφτόσουν το ίδιο και στο τέλος κατάλαβες ποιο είναι το σωστό. Η δικιά σου ιστορία και οι ιστορίες των άλλων επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα από οτιδήποτε άλλο σε τέτοιες περιπτώσεις.

2 κατηγορίες – Ερωτήσεις και απαντήσεις στο MLM

Οι δυνατότητες των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι συνεργάτες πολλές φορές δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους. Δεν έχουν αυτοπεποίθηση και δεν πιστεύουν ότι θα έχουν επιτυχία. Αναφέρουν συνεχώς εμπόδια και αδυναμίες. Οι ποιο γνωστές είναι:

  • Δεν έχω τα χρήματα για την συμμετοχή. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα βρω
  • Δεν γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους
  • Δεν είναι καλός στην επικοινωνία. Δεν μπορώ να μιλήσω σε κάποιον εύκολα
  • Δεν έχω αρκετό χρόνο. Δεν ξέρω αν προλαβαίνω
  • Δεν μπορώ να πουλήσω. Δεν έχω εμπειρία

Και εσύ? Τι κάνεις τώρα? Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να απαντήσεις επιθετικά. Σε καμία περίπτωση. Δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε τον απέναντι μας. Πως θα ένιωθες εσύ αν κάποιος σου έλεγε:

Δεν έχεις χρόνο? Κάθε απόγευμα πας στο γυμναστήριο. Έχεις αρκετό χρόνο. Μιλάμε για την αλλαγή της ζωή σου και εσύ λες δεν έχεις χρόνο?

Δεν θα ένιωθες και εσύ καλά. Σε αυτό είμαι σίγουροι. Και όμως πολλοί αυτό κάνουν. Θα πρέπει να δείξεις ότι τον καταλαβαίνεις. Και εσύ είχες κάποτε τους ίδιους προβληματισμούς και τους ξεπέρασες. Μία ενδεχομένως σωστή απάντηση θα ήταν:

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ. Δεν είχα χρόνο για τίποτα. Έφευγα το πρωί και γυρνούσα το βράδυ. Όμως έκανα την εξής σκέψη. Η κατάσταση μου, έτσι όπως είναι τώρα, θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον? Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να αλλάξει? Είχα βαρεθεί να τρέχω όλη μέρα και να μην προλαβαίνω. Είχα βαρεθεί να μην αφιερώνω αρκετό χρόνο στον εαυτό μου. Και ξέρεις κάτι? Βρήκα έναν τρόπο και πείρα μία απόφαση. Την καλύτερη απόφαση που έχω πάρει έως τώρα.

Αν πιστέψει κάποιος και καταλάβει πως η προσφορά σου θα τον βοηθήσει πραγματικά θα βρει τρόπο να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά του.

Έτσι θα πρέπει να νιώθει από την συζήτηση μαζί σου. Ανέπτυξε σχέση εμπιστοσύνης και ο υποψήφιος θα νιώθει ότι τον καταλαβαίνεις. Αν δεν έχεις παρόμοια ιστορία η οποία ταιριάζει με κάποια ερώτηση τότε μπορείς να αναφέρεις την ιστορία κάποιου άλλου.

Αρνητική στάση γενικά στο Network Marketing

Εδώ οι υποψήφιοι συνεργάτες δεν είναι σίγουροι ότι το Network Marketing θα τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους και να αποκτήσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Αμφιβάλουν για το MLM. Οι ποιο γνωστές ερωτήσεις τους είναι:

  • Αυτό είναι MLM? Είναι από αυτά τα παράνομα?
  • Είναι πυραμίδα? Δεν με ενδιαφέρει
  • Δεν που φαίνονται πολύ καλά αυτά τα συστήματα.
  • Αν είναι τόσο καλό που λες, τότε πόσα χρήματα βγάζεις εσύ?

Και πάλι θα πρέπει να μην απαντάμε επιθετικά. Νιώθουμε πολλές φορές να μας επιτίθενται προσωπικά με αυτές τις ερωτήσεις. Πάνω στην συζήτηση ενεργούμε εγωιστικά και αναφέρουμε ένα επιχείρημα μετά το άλλο.

Θέλουμε να κερδίσουμε τον διαγωνισμό και να πείσουμε οπωσδήποτε τον συνομιλητή μας ότι έχουμε δίκαιο. Στην πραγματικότητα όμως χάνουμε. Γιατί πρωταρχικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε έναν νέο συνεργάτη.

Για να απαντήσουμε με επιτυχία και σε αυτές τις ερωτήσεις θα πρέπει πρώτα να εξερευνήσουμε και να καταλάβουμε από πού προέρχονται αυτές οι δηλώσεις. Από πού πηγάζουν? Συνήθως είναι άνθρωποι οι οποίοι είχαν δοκιμάσει το MLM στο παρελθόν ή γνωρίζουν άλλους που το ξεκίνησαν και απέτυχαν.

Απλά ρώτα. Έχουν οι ίδιοι τους εμπειρία? Είχαν συμμετέχει στο παρελθόν? Τι ξέρουν και τι έχει συμβεί? Άκου προσεκτικά τι θα σας πουν. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είχε συμβεί.

Είχε την κατάλληλη προσοχή? Αφιέρωσε τον κατάλληλο χρόνο? Το είχε δει σοβαρά?

Βοήθησε τον συνομιλητή σου να ξεπεράσει την θολούρα και να δει ξεκάθαρα αυτό που του προσφέρεις. Ανάφερε την δικιά σου ιστορία και πάλι. Είχες τις ίδιες σκέψεις. Με ποιο τρόπο τις ξεπέρασες. Αναπτύξτε μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί του.

Ερωτήσεις και απαντήσεις MLM είναι η μέθοδος για να δουν οι υποψήφιοι ποιο καθαρά την πρόταση μας και να κερδίσουμε την απαιτούμενη εμπιστοσύνη τους.

Υπάρχουν και υποψήφιοι που έχουν ακουστά τέτοιες τεχνικές και είναι σκεπτικοί με αυτές τις μεθόδους κέρδους. Θα σε ρωτήσουν πόσα χρήματα κερδίζεις εσύ. Αν τα έχεις καταφέρει και τα χρήματα σου είναι αρκετά, τότε θα απαντήσεις προφανώς πολύ εύκολα.

Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε μπορείς να αναφέρεις ότι το ξεκίνησες πρόσφατα και ότι γνωρίζεις αρκετούς με πολλά χρήματα. Μπορείς να πεις ότι το κάνεις παράλληλα προς το παρόν, αλλά είσαι απολύτως βέβαιος για το μέλλον σου.

Όπως και να έχει η δικιά μας ιστορία και η ιστορία των άλλων θα φέρει την ισορροπία και σε αυτήν την αμφιβολία. Γνώρισε τον με κάποιους σημαντικούς ανθρώπους από τον χώρο σου. Γιατί όχι? Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές στο MLM.

 

Know NO Limits
Dimis Grop