Eric Worre – Το μεγάλο μειονέκτημα στο Network Marketing

Είμαι μεγάλος οπαδός του Network marketing. Το λατρεύω αυτό το Business. Όμως ακόμα και σήμερα πολλοί είναι δύσπιστοι και θεωρούν το MLM μία πυραμίδα. Τα βάζουν όλα σε ένα τσουβάλι.

Γνωρίζω και εγώ ότι το Network Marketing δεν είναι τέλειο. Αλλά είναι καλύτερο από το να είσαι μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας. Ειδικά το δεύτερο είναι πολύ μεγάλο ρίσκο στην σημερινή μας εποχή.

Αν και αναφέρω πολλά στο ebook μου 6 μύθοι στο MLM, δεν έκανα έως τώρα, καμία αναφορά στο μεγαλύτερο μειονέκτημα στο Network Marketing. Ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάω?

Eric Worre  το μεγάλο μειονέκτημα στο Network Marketing

Οι άνθρωποι λοιπόν που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το MLM, θεωρούν ότι έχει πολλά μειονεκτήματα. Ένα όμως είναι αρκετά σοβαρό. Τουλάχιστον για ορισμένους. Τόσο σοβαρό που τα παρατάνε πριν ακόμα ξεκινήσουν. Διάβασα για αυτό στο βιβλίο του Eric Worre Go Pro.

Παρεμπιπτόντως το προτείνω για όσους ακόμα δεν το έχουν διαβάσει.

Eric Worre Go Pro

Ο Eric Worre γράφει σε κάποιο σημείο:

Θα πρέπει να δεχθείς μια προσωρινή απώλεια της κοινωνικής αναγνώρισης σου, από αδαείς ανθρώπους

Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Και όμως έτσι είναι:

Δεν το ξέρω. Είναι αλλιώς. Διαφορετικά μου τα είπαν στο σχολείο. Άρα πρέπει να είναι λάθος.

Ακριβώς αυτό το σημείο είναι που δυσκολεύει στην αρχή πολλούς δικτυωτές. Οι υπόλοιποι δεν το καταλαβαίνουν. Άρα είναι όλα πυραμίδα. Νομίζουν ότι έχεις μπλέξει και ότι έχεις τρελαθεί.

Θυμάμαι πως ήταν όταν ξεκίνησα εγώ το 2015. Ήμουν όλο φωτιά και ενέργεια. Έκανα μία μικρή λίστα και ξεκίνησα να ενημερώσω τα φιλαράκια μου πρώτα.

Με θεώρησαν τρελό. Δεν με πήραν στα σοβαρά. Από τα top 5 της λίστας μου τότε, κανένας δεν δέχτηκε να δει περισσότερα. Αυτό ισχύει βέβαια ακόμα και σήμερα.

Πολλές φορές ακόμα γελάω όταν θυμάμαι την έκφραση στο πρόσωπο τους. Σοβαρέψου μου είχε πει μάλιστα ένας.

Ακόμα και τώρα όταν τους βλέπω αποφεύγουμε αυτή την κουβέντα. Εννοείται ότι εγώ δεν αναφέρω πλέον κάτι. Και όταν με ρωτάνε λέω ότι τα πάω απλά καλά.

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν τους λες τις επιτυχίες σου, μπορεί να αλλάξουν γνώμη. Υπάρχουν όμως και άλλοι που νομίζουν ότι τα λες για να τους κάνεις πελάτες. Αυτοί ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία. Έτσι δεν έχει νόημα να τους πω κάτι παραπάνω.

Να μην παρεξηγηθώ. Φιλαράκια μου είναι και τους αγαπώ. Είναι πολλοί καλοί άνθρωποι. Διαφέρουμε στις απόψεις μας σε αυτό το θέμα. Πως δηλαδή θα πρέπει να κερδίζει κάποιος τα χρήματα του και να ζει την ζωή του (τα γράφω αυτά γιατί μπορεί να διαβάσουν αυτό το άρθρο :-).

Τι ισχύει για εσένα?

Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις στο Network Marketing τότε σίγουρα θα συναντήσεις παρόμοιες συμπεριφορές με εμένα. Κάποιοι θα σου μιλήσουν άσχημα και θα σε θεωρήσουν διαφορετικό. Το διαφορετικό φοβίζει να ξέρεις.

Αν είσαι χαρακτήρας ο οποίος δεν αντέχει σε αυτήν την κριτική, τότε θα πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα 2 φορές , αν το MLM είναι κάτι για εσένα.

Αν τώρα μπορείς να αντέξεις, τότε πραγματικά σε συγχαίρω. Το Network Marketing, όπως είπαμε και πριν, δεν είναι τέλειο αλλά είναι καλύτερο.

Τα επόμενα χρόνια θα έρχεται όλο και ποιο πολύ στο προσκήνιο και θα γίνει αποδεχτώ από τους περισσότερους.

Αν λοιπόν θεωρείς ότι αυτός ο χώρος είναι κάτι για εσένα, τότε πάρε την απόφαση και γίνε επαγγελματίας. Μάθε τις απαραίτητες δεξιότητες και κάντο σωστά. Θα δεις ότι μπορείς να εκπληρώσεις όλα σου τα όνειρα και επιθυμίες.

Αν το κάνεις ερασιτεχνικά θα αποτύχεις και θα είσαι ένας από αυτούς που θα λένε ότι το MLM δεν λειτουργεί.

 

Know NO Limits
Dimis Grop