Ποια είναι τα 7 συστατικά ενός επιτυχημένου mlm blog?

Το λέω και θα το φωνάζω δυνατά! Χωρίς το δικό σου mlm blog θα είσαι ένας δικτυακός άστεγος. Δεν θα έχεις σπίτι στο online marketing.

Σήμερα, όποιος θέλει να ψάξει και να βρει κάτι αυτόματα θα κάνει μία αναζήτηση στο Google. Τέλος! Το δικό σου blog θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε αυτές τις αναζητήσεις. Εκτός αν θέλεις να είσαι αόρατος?

Ο κόσμος πρέπει να δει ποιος είσαι, με τι ασχολείσαι και ποιες είναι οι απόψεις σου. Αν επιμένεις στις παλαιολιθικές μεθόδους του Network Marketing τότε δεν θα μπορέσεις ποτέ να αυτοματοποιήσεις την δουλειά σου.

Από τότε που ξεκίνησα το blogging άρχισα να αποκτώ αυτόματα κάθε μήνα συνεργάτες. Για αυτό σου προτείνω να διαβάσεις οπωσδήποτε τα 7 συστατικά ενός επιτυχημένου mlm blog.

7 συστατικά ενός επιτυχημένου mlm blog

Άρθρα, blog, blogging…… Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το MLM? Έχουν και μάλιστα μεγάλη. Το ξέρεις ότι όλοι οι επιτυχημένοι στο MLM έχουν το δικό τους mlm blog? Πιστεύεις ότι αυτό είναι τυχαίο?

Το το σωστό ερώτημα εδώ λοιπόν δεν είναι αν θα πρέπει να έχεις ένα δικό σου blog, αλλά τι θα πρέπει να κάνεις για να έχεις ένα επιτυχημένος mlm blog? Παρακάτω λοιπόν τα δικά μου 7 συστατικά.

1 Οι δικές σου αντιλήψεις – Να το πιστεύεις

Ακούμε συνεχώς ότι το Mindset του καθενός θα έχει επιρροή στην επιτυχία στο MLM. Πρώτα θα πρέπει να πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ξέρεις αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ένα επιτυχημένο mlm blog. Εσύ πρώτα από όλους θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το δημιουργήσεις και να το αναπτύξεις.

Αν δημιουργήσεις ένα blog με το σκεπτικό

ας το δοκιμάσω και βλέπουμε

τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Το blogging δεν το κάνεις για τεστ και ούτε για hobby.

Αν σκέφτεσαι όμως όπως και εγώ, ότι χωρίς το δικό μου blog είμαι ένας δικτυακός άστεγος, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Χωρίς το blog μου νιώθω κάπως περίεργα. Νιώθω σαν να μου λείπει κάτι πολύ σημαντικό. Από που θα μπορούσαν να μάθουν καλύτερα οι υπόλοιποι τι κάνω και πως?

Σίγουρα γνωρίζεις και εσύ δικτυωτές που θέλουν να παραιτηθούν από την εργασία τους και να εργαστούν μόνο στον χώρο του MLM. Μπορεί μάλιστα να είσαι και εσύ ένας από αυτούς?

Πιστεύεις ότι θα το πετύχουν αυτό βλέποντας το MLM ως hobby? Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για το mlm blog σού. Πλέον νιώθω τύψεις αν περάσουν ημέρες και δεν έχω γράψει κάτι.

Πριν ξεκινήσεις κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις και απάντησε τις ειλικρινά:

 • Πόσο πραγματικά θέλεις να πετύχεις στο MLM?
 • Τι θέλεις να καταφέρεις με το mlm blog σου?
 • Σε ποια ομάδα ανθρώπων θέλεις να στοχέψεις?
 • Ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις ένα επιτυχημένος mlm blogger?

Θα πρέπει εξαρχής να έχεις ξεκάθαρους στόχους και μετά να ξεκινήσεις το blogging. Αλλιώς θα περιφέρεσαι στο διαδίκτυο μάλλον τυχαία.

2 Να έχεις πάθος

Έχεις ακούσει ποτέ την φράση:

Κάνε επάγγελμα το hobby σου και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ ξανά

Κάποιοι δικτυωτές μπορεί να κερδίζουν χρήματα αλλά στην πραγματικότητα μισούν την καθημερινότητα τους. Το γεγονός ότι δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο που επιθυμούν, τους επιβαρύνει αφάνταστα.

Συνεχώς είναι στο τηλέφωνο και στο skype και μιλούν με υποψήφιους και συνεργάτες. Άλλωστε οι καλοί ανάδοχοι είναι πάντα διαθέσιμοι για τους συνεργάτες τους. Έτσι δεν λένε? Αποτελούν συνήθως το τρίτο άτομο στην κουβέντα.

Όχι. Εδώ θέλουμε αυτοματισμό. Για να δούμε όμως ποια ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσεις για να δεις αν τελικά θα σου αρέσει το blogging?

 • Σου αρέσει να γράφεις?
 • Νιώθεις ευχαρίστηση όταν ψάχνεις πράγματα?
 • Θα σου αρέσει η επικοινωνία με τους επισκέπτες σου?

Θα πρέπει να σου αρέσει να γράφεις. Ναι, αυτό είναι σίγουρο. Τώρα αν δυσκολεύεσαι πολύ, χρησιμοποίησε περισσότερα videos ή audios και δημιούργησε πχ. ένα mlm video blog.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στο internet για να πάρεις ιδέες. Σημασία έχει ότι γίνεται. Αν όμως δεν σου αρέσει και δεν έχεις το απαιτούμενο πάθος, το blog σου θα είναι το πολύ μέτριο. Και το μέτριο δεν φτάνει.

3 Μάθηση και πράξη

Τι είπα τώρα? Μάθημα? Όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο πίστευα ότι το μάθημα είχε τελειώσει οριστικά για εμένα. Ευτυχώς γιατί κάποια μαθήματα δεν τα πήγαινα καθόλου.

Δεν σε ρωτάνε άλλωστε στο θρανίο τι σου αρέσει ή τι θα προτιμούσες να μάθεις. Τα μαθαίνεις αναγκαστικά όλα. Φυσικό λοιπόν κάποια μαθήματα να σου φανούν βαρετά.

Σήμερα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς την συνεχή προσωπική μου ανάπτυξη. Θέλω να μαθαίνω συνεχώς περισσότερα για τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Μιλάω με κόσμο, επισκέπτομαι σεμινάρια, διαβάζω και δοκιμάζω στην πράξη νέα πράγματα.

Γράφω συνεχώς για αυτά που εφαρμόζω στην πράξη. Εδώ δεν σε ωφελεί να διαβάζεις απλά βιβλία και ebooks. Η θεωρία δεν θα σου μείνει. Μόνο αυτά που εφαρμόζεις στην πράξη μένουν.

4 Να επιμένεις

Να επιμένεις και να έχεις διάρκεια. Προσωπικά έχω αποφασίσει να γράφω ένα με δύο άρθρα την εβδομάδα. Έτσι έχω συνεχώς νέο περιεχόμενο (content). Πράγμα που αρέσει στους τακτικούς επισκέπτες μου και παράλληλα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περισσότερα άρθρα από εμένα. Αυτό πάλι το λατρεύουν οι μηχανές αναζήτησης.

Οι επισκέπτες επιστρέφουν στο blog μου συνεχώς. Γνωρίζουν ότι αναρτώ τακτικά νέα και συμβουλές. Έλαβα τις προάλλες ένα πολύ κολακευτικό τηλεφώνημα από χρήστη (σε ευχαριστώ Χρ…….). Αυτά πραγματικά με ανεβάζουν.

Νιώθω επιβεβαίωση και ευχαρίστηση. Απίστευτο συναίσθημα.

5 MLM blog – branding

Τι είναι αυτό που θα κάνεις εσένα και το mlm blog σου ξεχωριστό? Ποιο είναι το ιδιαίτερο μήνυμα που θέλεις να διαδόσεις στο κοινό σου?

Στο MLM είναι πολύ σημαντικό να είσαι ξεχωριστός. Εσύ υπάρχεις μόνο μία φορά. Κανένας δεν γράφει σαν εσένα. Κανένας δεν μιλάει σαν εσένα και κανένας δεν έχει κάνει τις δικές σου εμπειρίες.

Μην το κάνεις επομένως περίπλοκο. Να είσαι ο εαυτός σου. Μην φοβάσαι να δημοσιεύσεις τις απόψεις σου.

Ποιες είναι οι δικές μου ιδιαιτερότητες?

 • Μιλάω για το δικό μου blog
 • Επιλέγω εταιρείες χωρίς συνδρομές και με δυνατότητα κέρδους και χωρίς δικτύωση
 • Οι εταιρείες θα πρέπει να δουλεύονται online
 • Θα πρέπει πάντα να υπάρχει πραγματική εταιρεία από πίσω. Όχι (one man show)

Δεν είμαι καθόλου οπαδός της γραπτής λίστας. Δεν λειτούργησε σε εμένα και δυσκολεύτηκα πολύ. Αυτή είναι επίσης μία μεγάλη διαφορά με τους υπόλοιπους δικτυωτές. Χρησιμοποιώ το blog μου, τα social media και το video marketing για την ανάπτυξη του δικτύου μου.

6 Τα σωστά εργαλεία

Υπάρχουν πολλές επιλογές λογισμικών για την δημιουργία ενός blog. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις δωρεάν επιλογές όπως το blogspot.com ή να δημιουργήσεις το δικό σου χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το worldpress.

Τα πλεονεκτήματα είναι προφανές και για τις δύο επιλογές. Με τις δωρεάν επιλογές δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πολλά από τεχνικά θέματα. Σε περιορίζει όμως στις επιλογές σου.

Με το worldpress μπορείς να κάνεις κάτι δικό σου και να είναι μοναδικό. Έτσι όπως εσύ το θέλεις. Πλέον και σε αυτήν την περίπτωση απαιτούνται ελάχιστες γνώσεις και όλα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Μάλιστα οι περισσότερες εταιρείες hosting προσφέρουν την αυτόματη εγκατάσταση του worldpress.

Το επόμενο εργαλείο που χρειάζεσαι είναι μία υπηρεσία για autoresponder και την δυνατότητα να μαζεύεις τα πολύτιμα email των επισκεπτών σου. Εγώ χρησιμοποιώ και προτείνω το Getresponse.

Είναι εύκολο στην χρήση του και με το mobile app μπορώ ανά πάσα στιγμή να παρακολουθώ την πρόοδο της λίστας μου.

7 Πράξη

Στο τέλος άφησα το σημαντικότερο από όλα. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που ετοιμάζουν τα γραφικά του blog, ψάχνουν για θέματα, συγκρίνουν συνεχώς τους email provider αλλά ποτέ δεν ξεκινούν. Να θυμάσαι λοιπόν την παρακάτω φράση. Είναι η αγαπημένη μου.

Καλύτερα να ξεκινήσεις και να μην είσαι τέλειος παρά να περιμένεις τέλειος.

Όταν ξεκινήσεις σίγουρα δεν θα είσαι τέλειος και θα νιώθεις ότι κάνεις δουλειά χωρίς αποτέλεσμα. Σου λείπει ένα πολύ σημαντικό συστατικό. Η εμπειρία και η πράξη. Αυτά έρχονται με τον καιρό.

Αν έχεις και εσύ blog θα χαρώ να δω το link σου ποιο κάτω στα σχόλια. Καλή επιτυχία λοιπόν και γιατί όχι και να συνεργαστούμε. Πάντα είμαι σε αναζήτηση νέων άρθρων για το blog μου.

 

Know NO Limits
Dimis Grop