Φοβάσαι στο MLM? Τότε αυτό θα πρέπει να το διαβάσεις

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον φόβο. Μπορεί να ενθουσιαστείς με αυτό το άρθρο, μπορεί όμως και όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το θέμα αυτό, αφορά πολλούς από εμάς.

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πετύχουν και βάζουν έτσι στον εαυτό τους τρικλοποδιά?

Το περίεργο βέβαια είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν και αναρωτιούνται στο τέλος γιατί απέτυχαν.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις αλλά δεν κάνεις? Γιατί αλλάζεις συνεχώς τις εταιρείες σου? Γιατί προσπαθείς κάτι για 2 – 3 εβδομάδες και μετά εγκαταλείπεις? Γιατί προσπαθείς να αναπτύξεις 4 με 5 εταιρείες ταυτόχρονα ενώ δεν τα έχεις καταφέρει ούτε σε μία?

Είσαι μήπως καταδικασμένος να μην έχεις ποτέ επιτυχία? Να μην βγάλεις ποτέ χρήματα από το Network Marketing? Να είσαι συνεχώς στην αναζήτηση για την τέλεια επιχείρηση με την οποία θα έχεις επιτέλους χρήματα και ελευθερία?

Δυστυχώς θα πρέπει να σε απογοητεύσω. Πίστεψες σε ένα ψέμα. Δεν υπάρχει η τέλεια επιχείρηση και η μοναδική ευκαιρία. Σταμάτα επομένως να ψάχνεις να την βρεις.

Ξεκίνα να επενδύεις στον εαυτό σου. Στις γνώσεις σου, στις δεξιότητες σου. Προώθησε το ποιο πολύτιμο προϊόν σου. Τον εαυτό σου.

Δώσε όφελος στους υπόλοιπους για να σε ακολουθούν και κάνε καλό attraction marketing.

Αυτό συμβαίνει συνήθως

Έλα παραδέξου το, αυτό συμβαίνει στον κλασικό δικτυωτή:

  • Κάτι σε ενθουσιάζει
  • Ξεκινάς άμεσα με αυτόν τον ενθουσιασμό
  • Πατάς το γκάζι και μετά σηκώνεις σιγά σιγά το πόδι σου και το αφήνεις. Το αφήνεις γιατί δεν έρχονται τα αποτελέσματα που περίμενες
  • Τα παρατάς
  • Ψάχνεις και βρίσκεις την νέα top ευκαιρία
  • Και ξεκινάς και πάλι από την αρχή

Είναι σαν ιός. 95% των ανθρώπων στο MLM δεν έχουν επιτυχία. Που οφείλεται αυτό? Ποιο είναι το πρόβλημα? Από τι φοβάσαι?

Άργησα λίγο αλλά τώρα το κατάλαβα. Πρέπει να κάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα και τακτικά, τις σωστές εργασίες για να έχω επιτυχία.

Μία από αυτές τις εργασίες για εμένα, είναι τα άρθρα στο blog μου. Ναι, έπρεπε να γράψω αρκετά άρθρα για να έρθει επιτέλους η πρώτη ερώτηση, το πρώτο σχόλιο και ο πρώτος συνεργάτης.

Το blog αποτελεί την βάση μου. Άλλωστε ξέρεις τι λέω πάντα. Χωρίς βάση είσαι ένας δικτυακά άστεγος.

Αυτή ακριβώς η ανακάλυψη άλλαξε τα πάντα. Και όμως είδα πολλούς που θέλουν να το ξεκινήσουν και δεν το κάνουν και άλλους που ξεκίνησαν και τα παράτησαν πολύ γρήγορα.

Μου θυμίζει τις ανακοινώσεις που κάνουν πολλοί για το νέο έτος. Θα γραφτώ στο γυμναστήριο! Ξεκινούν τον Ιανουάριο και μετά από κάποιες εβδομάδες εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους.

4 τύποι φόβου στο MLM

Μιλάμε συνεχώς για φόβους. Ποιοι είναι όμως καθοριστικοί και οι οι ποιο συχνοί στο MLM? Έχω την τιμή να σου συστήσω τους 4 επικρατέστερους μου:

  1. Ο φόβος της επιτυχίας
  2. Ο φόβος της αποτυχίας
  3. Ο φόβος για το άγνωστο
  4. Ο φόβος της απόρριψης

Κάθε ένας από αυτούς τους φόβους θα σε εμποδίσει να κάνεις βήματα μπροστά. Αν φυσικά το επιτρέψεις.

Θα πρέπει να αφήσεις την ζώνη άνεσης σου, να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να μην σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι για εσένα.

Εκτός αν θέλεις να μείνεις σε αυτή την κατάσταση. Να μείνεις σε αυτά που ξέρεις. Στα γνωστά και άνετα. Και ξέρεις τι θα καταφέρεις να αλλάξει? Απολύτως τίποτα.

Άρα λοιπόν σταμάτα να κάνεις πράγματα τα οποία δεν σε βοηθούν. Σταμάτα να κάνεις μόνο ενέργειες που σε βολεύουν.

Ξεκίνα να κάνεις πράγματα που φοβάσαι. Δοκίμασε συνεχώς νέες μεθόδους και ας μην νιώθεις άνετα στην αρχή. Κάνε videos και μην σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Κάνε κάθε ημέρα κάτι από αυτά που φοβάσαι.

Ρωτάς αν θα δεχτείς κριτική? Αν θα κάνεις λάθη? Θα σου απαντήσω με ένα απόλυτο ΝΑΙ. Με σιγουριά θα γίνει και αυτό. Αυτό στο επιβεβαιώνω και ταυτόχρονα σου ομολογώ ότι και εγώ είμαι παθών και μιλάω από πείρα.

Δεν θα πρέπει να ντρέπεσαι και να νιώθεις άβολα. Να ντρέπεσαι μόνο αν δεν προσπαθήσεις ξανά. Μάθε από τα λάθη σου και κάντο την επόμενη φορά καλύτερα.

Αυτόν τον κύριο τον γνωρίζεις? Ο Michael Jordan. Διάβασε λοιπόν πως έμαθε και πως έγινε ο καλύτερος παίχτης του πλανήτη.

michael jordan greek quote

Με αφορμή την δήλωση του Michael, ξεκίνα και κάνε ένα video, πάρε τηλέφωνο, γράψε άρθρα και ανακοινώσεις, κάνε μία συνάντηση, κάνε κάτι από αυτά που φοβάσαι.

Και θα σου πω ένα τελευταίο μυστικό. Αν κάνεις κάτι που φοβάσαι για αρκετό καιρό και τακτικά θα σου γίνει στο τέλος συνήθεια. Και μάντεψε τι θα ακολουθήσει. Δεν θα το φοβάσαι άλλο.

Θα έχεις κάνει συνήθεια κάτι το οποίο φοβόσουν και τώρα προωθεί την δουλειά σου. Υπάρχει κάτι καλύτερο?

Ποιος είναι για εσένα όμως ο μεγαλύτερος φόβος?

Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σου.

 

Know NO Limits
Dimis Grop