Bitcoin – Και τι θα κερδίσω?

Bitcoin. Και τι θα κερδίσω? Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι περνάμε σε μία νέα εποχή. Τα τελευταία 15 με 20 χρόνια γίναμε όλοι μάρτυρες μιας εξέλιξης που μοιάζει με θαύμα. Μία εξέλιξη που άλλαξε τον τρόπο ζωής μας. Αναφέρομαι στο internet.

Ξεκίνησε με τις αργές ταχύτητες και κατέληξε στην σημερινή εποχή των σελίδων που αξίζουν δισεκατομμύρια.  Πλέον δεν νοείται εταιρεία και επιχείρηση χωρίς internet. Σκεφτείτε πως ζούσαμε πριν και πως σήμερα.

Τώρα  βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παρόμοιας εξέλιξης. Μία εξέλιξη η οποία μπορεί και να ξεπεράσει και αυτή του internet. Μιλάμε για το ηλεκτρονικό νόμισμα. Το ποιο γνωστό και ποιο επικρατέστερο αυτή την στιγμή στην αγορά, είναι το Bitcoin.

Επενδύσεις Bitcoin. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Διαβάστε το άρθρο  – Γιατί Bitcoin? Το Bitcoin συνδέεται με το Blockchain. Εκεί καταχωρούνται όλες οι συναλλαγές . Αυτή η συνεργασία των δύο, Blockchain και Bitcoin, θα μείνει στην ιστορία. Και πραγματικά ακόμα είμαστε στην αρχή. Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα ενδιαφέρον στατιστικά για το Bitcoin –  Blockchain Stats.

 

Που χρησιμοποιούνται τα Bitcoins

Πλέον, ακόμα και σήμερα μπορούμε να πούμε, ότι με τα Bitcoin μπορείς πραγματιστικά να αγοράσεις τα πάντα. Οι επενδύσεις Bitcoin συνεχώς αυξάνονται. Η νέα τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και οι μεγάλες επιχειρήσεις το γνωρίζουν αυτό.

Ξέρουν πως αν δεν αποκτήσουν γρήγορα την δυνατότητα συναλλαγής με Bitcoin, θα χάσουν ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς και θα σημειώσουν στο μέλλον μεγάλες ζημιές. Ενδεικτικά μία λίστα όσων έχουν αποκτήσει την δυνατότητα πληρωμής με Bitcoin: Bitcoinvalues who accepts bitcoins.

Γιατί επενδύσεις Bitcoin

Οι επενδύσει Bitcoin παρουσιάζουν τεράστια πλεονεκτήματα. Είναι τόσο μεγάλα που πραγματικά δεν μπορεί να τα αγνοήσει ένας επενδυτής. Από τα σημαντικότερα είναι:

  • Οι μεταφορές Bitcoin γίνονται με πολύ μικρές και τις περισσότερες φορές με μηδενικές προμήθειες. Αν μεταφέρεται συχνά χρήματα θα το έχετε δει πολλές φορές αυτό. Προμήθειες κρατάνε όλες οι τράπεζες στην μεταφορά. Το ίδιο κάνουν και οι πιστωτικές κάρτες. Πολλές φορές γίνεται παρακράτηση χρημάτων και στην παραλαβή. Διπλό το κακό. Το αποδεχόμαστε γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει. Αλλά γιατί να είναι αυτονόητο?
  • Η μεταφορά γίνεται την ίδια στιγμή. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ημερών και τα Bitcoin είναι άμεσα διαθέσιμα. Τέρμα ποια η αναμονή και η καθυστέρηση. Οι ταχύτητες δεν συγκρίνονται. Αυτό δίνει τεράστια πλεονεκτήματα στους επενδυτές των ηλεκτρονικών χρημάτων.
  • Η αξία τους συνεχώς αυξάνει. Είμαστε ακόμα στην αρχή της εξέλιξης. Αν είμαστε ακόμα στην αρχή τότε είναι λογικό ότι οι αξία του Bitcoin θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Οι επενδυτές το γνωρίζουν αυτό. Άρα αποτελεί πλεονέκτημα να αποκτήσει κάποιος από τώρα ένα σεβαστό ποσό Bitcoin γιατί και μόνο από την αύξηση της αξίας θα σημειωθούν σημαντικά κέρδη. Το ηλεκτρονικό νόμισμα κερδίζει αξία σε αντίθεση με το χρήμα το οποίο συνεχώς χάνει.
  • Δεν μπορεί να θέσει κάποιος περιορισμό στους λογαριασμούς των χρηστών. Τα Bitcoin δεν ανήκουν σε κάποια τράπεζα, κράτος ή οποιονδήποτε άλλο οργανισμό. Άρα φαινόμενα όπως  στην Κύπρο και φαινόμενα όπως τα ζούμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με τα capital controls δεν το αγγίζουν σε καμία περίπτωση.

Τι ακριβώς για το Bitcoin

Τώρα το ερώτημα είναι που θα πρέπει να επενδύσει κάποιος για να έχει στο μέλλον το μεγαλύτερο όφελος. Σίγουρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, να μεταφέρουμε χρήματα και να αποκτήσουμε έτσι άμεσα τα δικά μας Bitcoin. Αυτό γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Έτσι μπορούμε από τώρα να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα και να περιμένουμε την αύξηση της αξίας για να αποκομίσουμε το κέρδος μας. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσε κάποιος να επενδύσει σε ένα mining pool. Να αγοράσει μερίδιο δηλαδή σε μονάδα παραγωγής Bitcoin και να λαμβάνει κάθε φορά και για μια ζωή Bitcoin. Είναι σαν να αγοράζουμε μερίδιο στην κεντρική τράπεζα και να λαμβάνουμε συνεχώς χρήματα.

Γίνεται αυτό? Και φυσικά γίνεται.

Ένα είναι πάντως σίγουρο. Την εξέλιξη δεν μπορεί να την εμποδίσει κανείς. Όπως ακριβώς έγινε και στο internet. Άρα όσο ποιο γρήγορα και ποιο πολύ ασχολούμαστε με αυτή την αλλαγή, τόσο ποιο πολλές ευκαιρίες κέρδους θα βρεθούν μπροστά μας. Εξαρτάτε από την επιχειρηματική σκέψη και την προθυμία ανάληψης ρίσκου που έχει ο καθένας μέσα του.

 

Know NO Limits
Dimis Grop