Γιατί Bitcoin? Μάθε τα πλεονεκτήματα του νέου νομίσματος

Γιατί Bitcoin? Θα σου πω γιατί. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στο ποιο συναρπαστικό και παγκόσμιο θέμα αυτή την στιγμή, το Bitcoin.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, σε περιόδους κρίσης, έκαναν επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι. Το θεωρούσα πολύ καλό μια και δεν έχαναν αυτά τα μέταλλα την αξία τους όπως το έκαναν τα χρήματα και οι μετοχές. Τα πράγματα όμως άλλαξαν μετά το 2007 και 2008.

Πλέον για την σταθεροποίηση της οικονομίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα αποθέματα χρυσού. Το συμβατικό νόμισμα έχει βασιστεί στο χρυσό ή το ασήμι. Ωστόσο, το bitcoin είναι βασισμένο στα μαθηματικά. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προγράμματα λογισμικού που ακολουθούν έναν μαθηματικό τύπο, και έτσι παράγουν bitcoins.

Ο μαθηματικός τύπος είναι ελεύθερα διαθέσιμος, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τον ελέγξει. Το λογισμικό είναι επίσης open source, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του. Εδώ μπορεί να βρεις πολλές πληροφορίες για τα Bitcoins Bitcoin.org

 Γιατί Bitcoin – Τα πλεονεκτήματα

Γιατί όμως το Bitcoin είναι τόσο δημοφιλές? και γιατί οι ποιο επιτυχημένοι άνθρωποι επενδύουν σε αυτή την τεχνολογία?

Το Bitcoin είναι από το 2008 στην αγορά και λαμβάνει όλο και περισσότερο δημοτικότητα. Υπάρχουν σχεδόν καθημερινές αναφορές, τα τελευταία χρόνια, από τα ΜΜΕ. Όλες αυτές οι αναφορές με έκαναν περίεργο και ήθελα να δω τι κρύβεται από πίσω. Έτσι άρχισα να ενημερώνομαι.

Το Bitcoin προσφέρει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και πολλές φορές συγκρίνεται με το internet και την επαναστατική πορεία του. Πολλοί είναι αυτοί, που πιστεύουν σε μία ακόμη μεγαλύτερη επανάσταση.

Το Bitcoin καταργεί το μονοπώλιο των τραπεζών. Στην σημερινή εποχή οι άνθρωποι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο τραπεζικό σύστημα και τα χρήματα. Αναζητούν την ασφάλεια. Τα Bitcoin είναι ασφαλές και απαραβίαστα.

Υπάρχει μεγάλη ανατίμηση σε περιόδους κρίσης (εναλλακτική μέθοδος πληρωμής. Έχει ήδη αποδειχθεί στην Ελλάδα & Αργεντινή). Συναλλαγές γίνονται με μηδαμινά τέλη σε δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο.

Κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης του δικτύου Bitcoin όπως ακριβώς και κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης της τεχνολογίας πίσω από το email. Το Bitcoin ελέγχεται από όλους τους χρήστες Bitcoin σε όλο τον κόσμο.

Είναι δυνατό να στείλετε και να λάβετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό αμέσως, οπουδήποτε στον κόσμο, οποιαδήποτε στιγμή. Χωρίς αργίες. Χωρίς σύνορα. Χωρίς επιβαλλόμενα όρια. Το Bitcoin επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων τους.

Υπάρχει διαφάνεια όπως και ιδιωτικότητα των συναλλαγών. Όλες οι συναλλαγές που έχουν εκτελεστεί ποτέ στο δίκτυο, είναι καταχωρημένες στο blockchain και δημόσια διαθέσιμες. Παρόλο που οι διευθύνσεις έχουν αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ώστε να εντοπίζονται από το δίκτυο είναι ψευδώνυμες, δεν έχουν δηλαδή κάποια άμεση σχέση με τα πραγματικά στοιχεία ή την τοποθεσία του χρήστη.

blockchain bitcoin

Τα bitcoins μεταφέρονται απευθείας από ένα άτομο σε ένα άλλο, μέσω του διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση μιας τράπεζας ή μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Οι συναλλαγές σε bitcoin είναι τόσο απλές, όσο η αποστολή ενός email. Κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει ή να παγώσει τον λογαριασμό σας.

Γιατί Bitcoin και τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια

Παρατηρώντας λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις, κατέληξα στις παρακάτω διαπιστώσεις.:

  • Η δημοσιότητα του Bitcoin αυξήθηκε ραγδαία
  • Επενδύσεις σε Bitcoin γίνεται πλέον από όλες τις γνωστές εταιρείες και από τους ποιο ισχυρούς επιχειρηματίες του κόσμο. Αναφέρονται δηλώσεις καθημερινά.
  • Πλέον έχει αρχίσει να είναι πλεονέκτημα όταν μία σελίδα στο internet ή ένα κατάστημα δέχεται συναλλαγές με Bitcoin.
  • Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που ανέφερα ποιο πάνω είναι σαν σύνολο επαναστατικό. Πλέον το πράγμα μιλάει από μόνο του και είναι προφανές το τι θα συμβεί.

Αποφάσισα να ασχοληθώ όσο γίνεται ποιο νωρίς με αυτήν την τεχνολογία . Πιστεύω ότι θα το έκανα έτσι και αλλιώς αργά η γρήγορα. Δεν θα μπορούμε άλλωστε να αποφύγουμε την εξέλιξη. Είμαι σίγουρος πως βρισκόμαστε πριν συμβεί κάτι μεγάλο και επαναστατικό.

Αν όμως βρισκόμαστε ακόμα σε ένα αρχικό στάδιο, όπως στην αρχή του internet, και κάποια google και κάποιο facebook πρόκειται ακόμα να έρθει, τότε το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι: Ποια θα είναι η αξία του Bitcoin τα επόμενα 2 με 3 χρόνια? Πραγματικά δεν τολμάω να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω και θέλω, είναι να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερα Bitcoins.

 

Know NO Limits
Dimis Grop

 

1 σκέψη στο “Γιατί Bitcoin? Μάθε τα πλεονεκτήματα του νέου νομίσματος”

Τα σχόλια είναι κλειστά.