Εύρεση νέων υποψηφίων – 4 βήματα για να γνωρίζεις συνεχώς νέο κόσμο

Εύρεση νέων υποψηφίων στο MLM. Θυμάμαι την δικιά μου σκέψη μου έκανα όταν είχα δει την πρώτη παρουσίαση της εταιρείας που συμμετείχα. Ποιον γνωρίζω που να θέλει να συμμετέχει? Ήθελα άμεσα να τους πάρω όλους τηλέφωνο και να τους ενημερώσω.

Είχα όμως απογοητευτεί. Ο αριθμός πραγματικά δεν ήταν μεγάλος. Τότε νόμιζα πως για να έχεις επιτυχία θα πρέπει να γνωρίζεις από την αρχή πολλούς ανθρώπους. Και αυτό το πιστεύουν πολλοί. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Οι περισσότεροι όταν ξεκινούν, έχουν στο μυαλό του 4 με 5 ανθρώπους και βασίζουν το μέλλον και την επιτυχία τους σε αυτούς τους λίγους. Με αυτήν την μικρή λίστα υποψηφίων πορεύονται και βασίζονται στον παράγοντα τύχη.

Εσύ δεν θα πρέπει να ανήκεις σε αυτήν την ομάδα και να δουλεύεις σωστά.

Κάποιοι ξεκινούν με μία γραπτή και οργανωμένη λίστα υποψηφίων. Τους έχουν πει να καταγράψουν όλους τους γνωστούς και τους φίλους τους. Εννοείται πως αυτό είναι ένα βήμα προς το καλύτερο σε σχέση με την μικρή λίστα.

Ξεκινούν λοιπόν να ενημερώνουν τους υποψήφιους και η λίστα τους συνεχώς μικραίνει. Όσο συνεχίζεται αυτό αυξάνει η ανησυχία και ο φόβος ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι με τους οποίους θα μπορούσαν να μιλήσουν. Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα.

Εύρεση νέων υποψηφίων στο MLM– Ο σωστός τρόπος

Οι επαγγελματίες έχουν έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν τους ενδιαφέρει η τύχη και δεν ανησυχούν ότι θα τους τελειώσουν οι υποψήφιοι. Βρίσκουν συνεχώς νέους υποψήφιους ώστε να μην τους συμβεί ποτέ αυτό.

Η Εύρεση νέων υποψηφίων στο MLM είναι μία δεξιότητα. Δεν εξαρτάτε από το πόσους γνώριζες πριν και ούτε έχει κάποια σχέση με τύχη.

Ξεκινάς με μία γραπτή λίστα υποψηφίων και υποχρεώνεις τον εαυτό σου να προσθέτει συνεχώς νέο κόσμο. Δεν έχει σχέση αν αυτό είναι σε excel, η λίστα email ή είναι οι φίλοι σου στα social media. Η ουσία είναι ότι κάνουν μία ενεργή λίστα.

Πρέπει να γνωρίζεις συνεχώς νέο και ποιοτικό για την δουλειά σου κόσμο. Πως θα γίνει τώρα αυτό θα μου πεις?

Τα 4 βήματα για να γνωρίζεις νέο κόσμο

Για να αναπτύξεις και εσύ αυτήν την δεξιότητα θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω 4 βήματα.

Κάνε την λίστα σου

Πάρε τον χρόνο σου. Δες προσεκτικά όλους όσους γνωρίζεις. Η βάση δεδομένων είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία σου σε αυτό το επάγγελμα. Προσπάθησε να την κάνεις πλήρες. Σκέψου κάθε οργανισμό και κάθε πόλη στην οποία είχες πάει στο παρελθόν.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να μιλήσεις άμεσα με όλους όμως είναι αναγκαίο να γίνει η εργασία και να καταγράψεις κάπου το δίκτυο σου. Πρέπει να είσαι οργανωμένος. Αυτή η λίστα θα αποτελέσει την βάση.

Ποιους γνωρίζουν οι επαφές σου

Παρατήρησε τα ονόματα της λίστας σου. Σκέψου ποιους γνωρίζουν. Οι γνωστοί των γνωστών σου. Και αυτοί είναι σημαντικοί. Θα βρεις τρόπο με τον καιρό να τους γνωρίσεις καλύτερα.

Ενεργή λίστα

Η λίστα αυτή δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ να μεγαλώνει. Υποχρέωσε τον εαυτό σου. Πρόσθεσε συνεχώς νέο κόσμο. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει να βρεις τρόπο να κρατήσεις επαφή μαζί τους.

Ζούμε στην εποχή του αυτοματισμού και της τεχνολογίας. Εγώ έχω αρκετούς συνεργάτες στην λίστα email μου και πολλούς φίλους στα social media. Δεν σταματώ όμως.

Συνεχώς προσπαθώ να προσθέτω και να γνωρίζω νέο κόσμο. Κρατάω οπωσδήποτε επαφή μαζί τους.

  • Θα στείλω ενημερωτικά και ποιοτικά email
  • Θα στείλω μηνύματα πχ. στο facebook
  • Θα απαντήσω στα σχόλια στο blog και στα social media
  • Θα τους ευχηθώ στα γενέθλια τους
  • Θα μιλήσω μαζί τους στο skype
  • Θα βρεθώ μαζί τους σε εκδηλώσεις και συναντήσεις κτλ.

Αν πάλι δεν είσαι άνθρωπος της τεχνολογίας μπορείς να κάνεις την γραπτή παραδοσιακή λίστα και να παίρνεις τηλέφωνο. Σημασία έχει να το κάνεις.

Να δικτυωθείς περισσότερο

Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζεις νέους ανθρώπους αν κρύβεστε από την ζωή. Ταξιδέψτε, βγες έξω, γράψου σε συλλόγους, πάνε σε γυμναστήριο, κάνε ένα hobby, γράψου σε εθελοντικούς οργανισμούς.

Σιγά σιγά θα διαπιστώσεις και εσύ πως δεν είναι δύσκολο. Αν τώρα το κάνεις και με διασκεδαστικό τρόπο θα δεις ότι θα σου γίνει πολύ γρήγορα συνήθεια. Δεν θα το αντιλαμβάνεσαι ως εργασία.

Εσύ ποιον τρόπο έχεις για να γνωρίζεις νέο κόσμο?

 

Know NO Limits
Dimis Grop

Ένα σχόλιο

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος.